Komkommerteler Corné Stouten in KasGesprek:

"Vertrouwen wint het van zorgen"

Voor het tweede KasGesprek van 2023 bracht Roger Abbenhuijs (communicatie bij Glastuinbouw Nederland) een bezoek aan Zeeland. In Oosterland op Schouwen Duiveland staat het komkommerbedrijf van Corné Stouten en zijn vader. Hun kas van 2 ha wordt niet omringd door glas van collega’s, maar door een weids polderlandschap.
 
In het gesprek komt de vestigingslocatie ter sprake, maar ook de invloed van het geloof op zijn ondernemerschap. Als lid van de ondernemersgroep Plantgezondheid heeft Corné ook een duidelijke mening over gewasbescherming.

Vertrouwen
Het is eind januari nog relatief rustig bij Komkommerkwekerij Stouten. Reikhalzend kijken vader en zoon uit naar het moment dat begin februari de jonge plantjes de kas in gaan. Want dat is de basis van het ondernemerschap van Corné: mooie, lekkere komkommers telen tegen zo laag mogelijke kosten. Vertrouwen in de toekomst wint het bij hem van kortstondige zorgen. Een vertrouwen dat mede is gebaseerd op zijn geloof. Hoe dat terugkomt in zijn bedrijfsvoering wordt in dit KasGesprek uitgebreid besproken. En hoe belangrijk zijn het gezin, de familie en het orgel voor de persoon Corné Stouten?

In dit KasGesprek bespreekt hij ook waarom het zuidwesten van Nederland een ideale plek is voor het telen van komkommers en waarom schaalvergroting, naar zijn mening, niet per definitie zal leiden tot groter geluk. En wat bedoelt de komkommerteler met het belang van een media-mix? 

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die ertoe doen in en om de kas. Het kernwoord dit jaar is ondernemerschap: wat drijft een teler, wat zijn de uitdagingen, kansen en bedreigingen, hoe is zijn of haar visie op de toekomst?

Beluister de podcast hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven