1.500 huishoudens Zimbabwe wagen zich aan paprikateelt

Meer dan 1.500 huishoudens in de semi-aride districten Mwenezi en Chiredzi in het zuiden van Masvingo zijn betrokken bij een inkomensverhogend programma van een niet-gouvernementele organisatie die het voortouw neemt bij de paprikateelt, waarbij een verwerkingsfabriek de ontwikkeling van Rutenga tot stad versnelt.

Sustainable Agriculture Technology (SAT) is een door de gemeenschap gestuurde organisatie die actief is in Mwenezi en Chiredzi, met als doel armoede uit te roeien. Voorafgaand aan de paprikateelt was de organisatie betrokken bij een gezamenlijk project voor de teelt van veevoedergras bij de Mwenezi rivier, waarbij gebruik werd gemaakt van irrigatiewater van de Manyuchi Dam.

De organisatie wil nu de gemeenschappen in Mwenezi en Rutenga helpen paprika te telen voor een verwerkingsfabriek die in Rutenga wordt gebouwd. Het verwerkingsbedrijf wordt de derde in Rutenga, nu het stadje zich snel ontwikkelt tot een bloeiend verwerkings- en waardevermeerderingscentrum in het zuiden van Masvingo.

Bron: herald.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.