Rooteco haalt € 300.000 op in seed-ronde

Nieuwe biomeststoffen en -stimulanten op Spaanse markt

De Spaanse biotechnologische startup Rooteco heeft € 300.000 aan financiering opgehaald in een startronde waaraan het Instituut ter Bevordering van het Concurrentievermogen van Bedrijven van Castilla y León (ICE) en het Sodical Financieringsinstituut van Castilla y León hebben deelgenomen.

Agrotechbedrijf Rooteco produceert en verkoopt biomeststoffen en biostimulanten aan tuinbouwbedrijven, waaronder ook verenigingen en coöperaties, die de producten uiteindelijk leveren aan telers en landeigenaren.

Rooteco heeft onlangs zijn producten op de Spaanse markt gelanceerd en het doel is om in 2024 door heel Europa en in 2025 ook daarbuiten uit te breiden. Om deze bedrijfsgroei te stimuleren, opent Rooteco deze maand een serie A-ronde. 

Rooteco selecteert, isoleert, vermenigvuldigt en verkoopt micro-organismen die zijn geregistreerd als biomeststoffen of biostimulanten, gemaakt op basis van eigen R&D en baanbrekende technologie waarmee het stammen met maximale efficiëntie kan verkrijgen. 

"Dankzij ons onderzoeks- en ontwikkelingswerk hebben we onze eigen en zeer efficiënte stammen kunnen verkrijgen uit de meest afgelegen plaatsen ter wereld. We kunnen niet zeggen dat we het wiel hebben uitgevonden, maar we hebben wel ons eigen wiel, en dat is onze onderscheidende factor", zegt David Villagrá, oprichter en CEO van Rooteco.

Dankzij deze hoogtechnologische component heeft het bedrijf meteen al enkele onderscheidingen ontvangen: de Surcos-prijs voor Innovatie uitgereikt door Castilla León TV, de Prijs voor het meest Innovatieve Bedrijf uitgereikt door El Mundo CyL en de Prijs voor Innovatie, Kwaliteit en R&D uitgereikt door de Kamer van Koophandel van Palencia.

Voor meer informatie:
Rooteco
www.rooteco.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.