Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw rond Emmen bood nieuwe werkgelegenheid na afname veenarbeid

Wie even voorbij Emmen rijdt, komt een flink glastuinbouwgebied tegen. Promotie Groep Tuinbouw Emmen staat stil bij hoe het glastuinbouwgebied ontstond.

De tuinbouw in Noord Nederland is ontstaan op initiatief van de gemeente Emmen. In de jaren 50 was er in de omgeving van Emmen sprake van een afname van de werkgelegenheid door het teruglopen van de veenarbeid. Om nieuwe werkgelegenheid te creƫren werd onder andere de ontwikkeling van de tuinbouw gestimuleerd.

Tuinders van buiten de regio werden gestimuleerd om zich hier te vestigen. Met de flyer op de foto maakte de gemeente Emmen reclame voor de tuinbouw in zuidoost Drenthe.


Bekijk meer foto's op de Facebookpagina van de Promotie Groep Tuinbouw Emmen 

Het tuinbouwgebied in Erica en Klazienaveen is in de jaren 1956 t/m 1968 ingericht. Ca. 100 jonge tuinders uit het westen van het landen vestigden hier hun groente-en bloementeelt. De tuinders vormden snel een hechte en goede werk- en leefgemeenschap, die samen weten te bouwen aan een goede en betere toekomst. Dit is vandaag de dag nog steeds aan de orde.

Bron: Promotie Groep Tuinbouw Emmen

Publicatiedatum: