Fresh Valley bundelt krachten met Tielemans Groentekwekerij en Mellantas

Drie kasgroentetelers bundelen de krachten. Fresh Valley, Tielemans Groentekwekerij en Mellantas zetten de stap om een bestaande samenwerking verder uit te breiden. Dankzij de krachtenbundeling komen er ook ervaren en nieuwe telers samen.

De geschiedenis van de bedrijven gaat terug tot in de vorige eeuw. In de jaren 50 maken de families Van den Brand en Tielemans kennis met de tuinbouw. 25 jaar geleden is de samenwerking tussen bedrijven ontstaan met het telen van tomaten. Door het verder bundelen van de krachten groeit het bedrijf uit naar ruim 25 hectare groente- en fruitteelt op locaties in Uden, Boekel, Maasbree en Sevenum.

Sam van Duifhuizen, René Tielemans, Bert van den Brand en Giel Janssen

Onder de naam Fresh Valley worden naast de l’Amuse troscherrytomaten ook Fit-Q mini-komkommers geteeld en verkocht waarbij Sevenum de hoofdlocatie wordt. Verkoop van de geteelde aardbeien en komkommers blijft via de huidige kanalen lopen, respectievelijk BerryWorld in Made en Kompany in Venlo. 

Dankzij de samenwerking willen de telers 'een nóg hoger niveau' bereiken. De kennis en ervaring worden samengevoegd om naast de verkoop ook HR en energie te optimaliseren.

Verjonging
Door de samenwerking krijgt het bedrijf een goede balans tussen de jarenlange ervaring van Bert van den Brand en René Tielemans in combinatie met de verjonging met Giel Janssen en Sam van Duifhuizen. Dit is ook van belang voor de continuïteit.


Teun van Roosmalen

Verkoop en verpakken
Alle l’Amuse troscherrytomaten en Fit-Q mini-komkommers worden verpakt en verkocht vanuit Sevenum door Teun van Roosmalen waarbij de tomaten ook verkrijgbaar blijven voor de klok bij Veiling ZON. Teun heeft zijn jarenlange loopbaan in de handel van verse producten ingeruild voor rechtstreekse verkoop. "Het telen en rechtstreeks verkopen vanuit de tuin van gepassioneerde telers heeft mij altijd aangesproken en ik ben blij dat ik nu het verschil kan maken door verse producten met dezelfde passie te verkopen."

Voor meer informatie:
Fresh Valley BV
Kleefsedijk 14
5975 NV  Sevenum
06 – 838 540 52
077 - 782 0170
verkoop@freshvalley.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.