Duitse AGF-handelaar rekent op Hongaarse komkommers

De directe importeur van verse groenten en vers fruit Port International en de Hongaarse komkommerteler Zeiler Hungária zijn verbonden door een langdurig partnerschap. Wat hun kas zo bijzonder maakt en wat de samenwerking onderscheidt, daarover vertellen de twee managing directors André Lüling (Port International European Sourcing) en Christian Zeiler (Zeiler Hungária).

Christian Zeiler (links) en André Lüling (rechts)

Zeiler Hungária is één van meerdere telers die deel uitmaken van het Exclusive Partner Farming programma van Port International. Overige partners zullen in de loop van het jaar gepresenteerd worden. "Wij willen het partnerprogramma in de toekomst uitbreiden en met verdere exclusieve partnerschappen", zegt André Lüling. Port International treed daarbij als adviseur op, die samen met internationale supermarkten teeltconcepten ontwikkelt en de gehele bevoorradingsketen begeleidt.

Komkommerteelt in de kas van Zeiler Hungária

In Hongarije gaat het om een kas waarin op een areaal van 5,5 hectare aan de hoge draad komkommers worden geteeld. Dat zorgt voor een oogstvolume van 550.000 komkommers per week.

Twee geothermie-bronnen dienen als energiebron voor het verwarmen van de kas. "Duurzaamheid wordt hier echt geleefd. Met Christian Zeiler hebben we een ervaren teler aan onze zijde die al jaren op het hoogste niveau teelt," aldus André Lüling.

De locatie ligt op slechts 30 km van de Oostenrijkse grens en maakt hierdoor korte transportafstanden naar de afzetmarkten mogelijk. Andere kenmerken zijn de vele zonuren en de aanwezigheid van een gespecialiseerd team ter plaatse. Daardoor is het mogelijk om zeven dagen per week vers en duurzaam voor de Europese retail te telen.

Voor meer informatie:
www.port-international.com
www.tomaten.at/kontakt.html 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.