Sommige bedrijven moeten reis naar Fruit Logistica annuleren

Sterke aardbeving leidt tot logistieke complicaties in Turkije

Een zware aardbeving heeft zowel Turkije als Syrië getroffen. Naast het tragische verlies aan mensenlevens heeft de aardbeving ook gevolgen voor telers en handelaren die van plan waren naar de Fruit Logistica af te reizen. Volgens Yigit Gokyigit van de Turkse fruitexporteur Alanar heeft hij gesproken met verschillende bedrijven die van plan waren in Berlijn te presenteren, maar de reis niet zullen kunnen maken. "Ik sprak net iemand uit de regio Adana die in de sector werkt en van plan was naar de Fruit Logistica te gaan. Helaas is zijn reis geannuleerd. Er zijn meer bedrijven uit de regio's Adana, Hatay en Mersin die niet kunnen reizen. Wij vliegen via Istanbul. Door het slechte weer zijn hier ook enkele vluchten geannuleerd, dus ik hoop dat die van ons toch naar Berlijn gaan."

Coskun Eren, die voor de Turkse AGF-handelaar Eren Tarim werkt, vertelt dat de situatie in de getroffen gebieden vrij slecht is. Hij bevindt zich op ongeveer 200 km afstand van het epicentrum van de aardbeving. "Sommige fabrieken in het getroffen gebied kunnen beschadigd zijn. Het is moeilijk om op dit moment iets te doen, omdat mensen proberen contact op te nemen met hun geliefden in de regio of deze proberen te vinden. Het is begrijpelijk dat de prioriteiten voor iedereen zijn verschoven als gevolg van deze ramp. De meeste niet-essentiële diensten zijn niet beschikbaar, de meeste vluchten zijn geannuleerd en er is nog niets zeker. Het is ook nog niet duidelijk op welke manier de akkers of verpakkingscentra getroffen zijn."

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
+90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr  
www.alanar.com.tr 

Coskun Eren
Eren Tarim
+90 533 695 5802
coskun@erentarim.com 
www.erentarim.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.