"Als het goed gaat, kunnen we ook buiten Europa uitbreiden"

"We zijn er trots op dat we een van de marktleiders in Roemenië zijn voor microgroenten en culinaire decoratie en dat we het hele jaar door leveren. Leveringsvoorwaarden en productkwaliteit zijn uiterst belangrijk. Daarom ontwikkelen we ons dekkingsgebied landelijk via Green Hubs. Onze gepatenteerde vertical farmingtechnologie zal worden opgeschaald via grote teelteenheden," aldus Cristian Tudor, oprichter en directeur van UltaGreens Roemenië.

Ultragreens is Roemenië's grootste teler van microgroenten en aromatische kruiden en heeft als doel technologieën en knowhow te ontwikkelen om de gezondheidsvoordelen van alle huidige gewassen te verbeteren. Ze leveren microgreens, eetbare bloemen, culinaire decoraties, aromatische planten en ook bladgroenten. Daarnaast verkopen ze hun zelf ontwikkelde technologie via FaaS (Farm as a Service) aan de retail en B2B.

"De belangstelling voor onze zelfontwikkelde technologie is enorm en als het goed gaat voorzien we een uitbreiding die verdergaat dan de Europese grenzen. Als we slagen, zal dit onze kleine bijdrage zijn aan de versterking van Roemenië als een centrum van innovatie," voegt Cristian eraan toe.

Cristian Tudor

Toegang tot voedsel voor iedereen
Tegelijkertijd bereidt het team de opening voor van een Green Hub in het hart van de Bulgaarse hoofdstad. Cristian vertelt dat Ultagreens in gesprek is om hun producten naar andere landen te exporteren. De groenten worden momenteel verkocht voor 1 euro, wat vergelijkbaar is met geïmporteerde producten in de supermarkt.

"Onze strategie is om meer duurzame en gelokaliseerde tuinbouwproducten te bieden, terwijl het onze visie is om gezond voedsel beschikbaar te stellen voor iedereen. En onze zelf ontworpen vertical farms kunnen hiervoor zorgen," bevestigt Cristian.

Nieuwe projecten
In 2022 werd het eerste industriële verticale teeltproject in SEE gelanceerd: Kaufland Green Hub by Ultragreens, met een verdeelde areaal van 1.250 m2 en een productie van 60 ton. Toch kunnen de Green Hubs op elke grootte worden geleverd, aangezien ze meestal bestemd zijn voor een markt of een grote consument.

In 2023 wil het bedrijf de grootste Green Hub tot nu toe lanceren. De Hub is volledig geautomatiseerd en omvat 6500 m2 met een grondoppervlak van 864 m2. Op dit moment breidt Ultragreens de voetafdruk in eigen land uit door nieuwe Green Hubs toe te voegen, maar ook internationaal. Het team heeft het product naar Bulgarije geëxporteerd en twee modulaire teeltfaciliteiten in Kaufland Sofia geleverd.

Voor meer informatie:
Ioana Dumitriu, Marketing specialist
UltraGreens Romania
+40 742 945 769
ioana.dumitriu@ultra-greens.com
www.ultra-greens.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.