"Absolute mechanische uitsluiting van ziekteverwekkers zegen voor de teler"

"De huidige energiecrisis met torenhoge brandstofprijzen is een oproep tot actie; tuinbouwkassen die NUF-waterontsmettings-systemen gaan gebruiken, krijgen een onmiddellijke en aanzienlijke verlaging van de elektriciteitsrekening, tot wel 50 tot 90%, afhankelijk van de vorige technologie die werd gebruikt voor waterontsmetting," zegt Eytan Markovitz, General Manager bij NUFiltration.

Het Israëlische bedrijf levert waterontsmettingssystemen die toepasbaar zijn voor indoor en verticale teelt. "Telers kunnen ze gebruiken voor elk geïrrigeerd gewas en voor alle gangbare teeltmethoden, waaronder steenwol en een op maat gemaakt kokossubstraatmengsel."

Het assortiment NUF waterontsmettingssystemen maakt het toepasbaar in elke regio van de wereld, zegt Eytan. "Dit jaar voegen we efficiëntere en zuinigere technieken voor regenwaterontsmetting toe, plus eenheden voor natriumreductie uit irrigatiedrainage."


Eytan Markovitz en Mino Negrin van NUFiltration

Voetafdruk verkleinen
Telers worden door regelgevers en consumenten gevraagd hun ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl de opbrengst van kwaliteitsgewassen vereist dat pathogeenvrij water wordt gebruikt voor irrigatie, wat een uitdaging is. "NUF-waterdesinfectiesystemen leveren beide, met minimale energiebehoefte en zonder toevoeging van chemicaliën aan het water."


Een NUF-waterdesinfectiesysteem

Wat levert het de telers op?
"Ik zou zeggen dat het meerdere voordelen heeft voor telers, vooral omdat het een continue waterfiltratie en desinfectie in één keer is, waarbij 98% van het behandelde water, voedingsstoffen en micro-elementen die al in het irrigatiewater zitten, worden teruggewonnen. Dit zorgt voor een stabiele EC en enorme besparingen op water- en meststofkosten."

Daarnaast kunnen modulaire systemen worden toegepast op elke capaciteit, maar Eytan merkt op dat grotere eenheden op de lange termijn voordeliger zijn. Bovendien heeft het systeem 'bijna geen energie nodig', wat volgens hem 'perfect is voor de huidige stijgende operationele kosten in teeltbedrijven.' "De machine kan jaren draaien tussen membraanvervangingen."

Hoe zit het met de kosten?
Eytan legt uit dat eenheden worden aangekocht voor zelfbediening en permanente exploitatie, met een gemiddelde ROI van minder dan één seizoen. 

NUF-systemen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de wereld van medische apparatuur. "NUF is de enige technologie die kan zorgen voor absolute mechanische uitsluiting van ziekteverwekkers die prominenter zijn dan 30 nanometers (0,03 micron), zonder gebruik van chemicaliën of wijziging van de structuur van de waterinhoud. Voor indoor telen is dit een zegen", besluit Eytan.

Voor meer informatie:
Eytan Markovitz, algemeen directeur
NUFiltration Ltd.
13 Granit street
Caesarea 3088900, Israël
Tel: +972 737 695 333
Info@nufiltration.com
www.nufiltration.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.