Plenty ontvangt $ 20 miljoen subsidie voor R&D-centrum

Plenty heeft een subsidie van $ 20 miljoen ontvangen van de staat Wyoming via de Wyoming Business Council van de stad Laramie voor de bouw van een nieuw R&D-centrum. Aanvullende financiering, land en ondersteuning voor het project worden verstrekt door de stad Laramie en de Laramie Chamber Business Alliance (LCBA). De zoektocht naar $ 20 miljoen aan financiering voor de bouw van een R&D-centrum in Laramie was begonnen in september 2022.

Het nieuwe onderzoekscentrum van Plenty wordt een faciliteit van meer dan 5.574 vierkante meter, gebouwd op 6,4 ha grond in het Cirrus Sky Technology-park in Laramie, dat door de LCBA aan het project is bijgedragen. De nieuwe faciliteit zal de onderzoeksruimte van Plenty verdubbelen in vergelijking met het bestaande pand dat het al sinds 2016 in Laramie betrekt. Het zal ook toelaten de onderzoeksomgevingen te diversifiëren en de introductie van nieuwe gewassen bij teeltbedrijven te ondersteunen.

"Het creëren van dit nieuwe expertisecentrum vergroot het vermogen van Plenty om de binnenteelt te transformeren", aldus Arama Kukutai, CEO van Plenty. "We hebben al een van de beste onderzoeksecosystemen voor indoor teelt ter wereld gebouwd in Wyoming. De nieuwe faciliteit zal ons vermogen vergroten om een grote verscheidenheid aan gewassen te telen, wat essentieel is om het potentieel van deze categorie te ontsluiten. Voortdurende innovatie is nodig om indoor farming vooruit te helpen en vers voedsel voor iedereen toegankelijk te maken."

"Wyoming is er trots op te investeren in het succes van een bedrijf dat innovatie brengt voor de staat", aldus gouverneur Mark Gordon. "Het niveau van deze nieuwe faciliteit van Plenty zal de positie van Wyoming als een wereldwijd centrum voor onderzoek naar indoor farming echt bevorderen. Dit centrum biedt ons een mooie kans om een ultramodern R&D-cluster te vestigen en de economische activiteiten van onze staat verder te diversifiëren."

Wat zal het Laramie brengen?
"Dit nieuwe onderzoekscentrum zal talent van de Universiteit van Wyoming en van over de hele wereld de kans geven om voorop te lopen in de plantenwetenschap", aldus het bedrijf.

Plenty zal in de nieuwe faciliteit de komende zes jaar 125 banen creëren op verschillende gebieden, waaronder wetenschap, onderzoek, engineering en data-analyse. Door samenwerkingen met universiteiten, start-ups, leveranciers en meer is Plenty van plan om de verdere ontwikkeling van het onderzoeksecosysteem voor indoor farming in Wyoming te katalyseren.

"Met R&D is Plenty er al in geslaagd aanzienlijke opbrengsten te behalen in bladgroenten, aardbeien en tomaten. Met deze nieuwe, ultramoderne faciliteit zullen de gemiddelde opbrengsten verder worden verhoogd en sneller meer gewassen op de markt kunnen worden gebracht", zegt Nate Storey, medeoprichter van Plenty en Chief Science Officer.

"Als inwoner van Wyoming die zijn carrière heeft gewijd aan de plantenwetenschap hier in de staat, ben ik er trots op deel uit te maken van een project dat de staat verder helpt om een leidende rol te blijven spelen."

"We moeten de binnenlandse tuinbouwproductie diversifiëren om de stabiliteit van de nationale voedselvoorzieningsketen te vergroten en uiteindelijk de voedselzekerheid te vergroten", zegt Doug Miyamoto, directeur van het Wyoming Department of Agriculture en voorzitter van de National Association of State Departments of Agriculture (NASDA).

Na de goedkeuring van de subsidie gaat het project over naar de ontwerpfase. Later dit jaar wordt met de bouw begonnen en de faciliteit zal begin 2025 openen. Het R&D-team van Plenty zal van de huidige locatie in Laramie naar de nieuwe faciliteit worden overgebracht zodra deze is voltooid.

Voor meer informatie:
Plenty
570 Eccles Ave, South San Francisco
CA 94080 (VS) 
Tel: +1 650 735 3737 
www.plenty.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.