Amerikaanse teler gaat voor slakas met WKK

North Country Growers heeft financiering binnen, waardoor naar verwachting de bouw van een kas afgerond kan worden om daarna in het vierde kwartaal van 2023 met de teelt te gaan starten. In totaal komt er ruim 8 hectare kas.

Jack Daley, projectmanager voor de vestiging in Berlin, in de VS: "We zijn erg blij dat we deze financieringsronde hebben afgerond, omdat we nu alle materialen en apparatuur kunnen aanschaffen die nodig zijn om de bouw van de eerste kas in 2023 te voltooien. Afgelopen najaar hebben we de voorbereiding van het terrein afgerond en de funderingen van de stalen onderbouw geïnstalleerd, en we staan te popelen om dit voorjaar de bouw te hervatten en in het vierde kwartaal te beginnen met het telen van verse producten."

Er komt een WKK bij het project van 37,5 miljoen dollar, waarbij aardgas wordt gebruikt om ter plaatse elektriciteit op te wekken. Restwarmte en CO2 worden opgevangen. De warmte van het WKK-systeem zal naar verwachting ongeveer 11.700 MMBtu per 0,4 ha per jaar aan verwarming besparen, en het gebruik van extra CO2 in de kas zal de opbrengst met 30% verhogen. Tegelijkertijd zullen deze systemen NCG een lagere kostprijs per 0,4 kg sla geven in vergelijking met standaard slateelt in kassen.

Mike O'Mara, president van Ozone Capital Markets, LLC, die NCG in dit project bijstaat: "Voedselzekerheid is een groot probleem geworden in het noordoosten. De meeste producten die in deze regio worden geconsumeerd, worden vervoerd vanaf de westkust. Een aantal factoren, waaronder hogere diesel- en kunstmestprijzen, hebben ertoe bijgedragen dat gezonde producten voor velen onbetaalbaar zijn geworden. Grote industriële kassen, gelegen in koudere klimaten, die gebruik maken van WKK-technologie zijn waarschijnlijk de meest efficiënte optie om dergelijke problemen op te lossen."

Ozone Capital Markets LLC is een onafhankelijk adviesbureau dat particulieren, kleine bedrijven en institutionele investeerders helpt bij het identificeren van en contact leggen met Qualified Opportunity Zone (QOZ) projecten. Naarmate het aantal en de diversificatie van QOZ-fondsen toeneemt, wil Ozone Capital Markets dienen als een bron van informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.