Bayer exclusief distributeur feromoonproducten na samenwerking met Kimitec

Bayer en Kimitec gaan een wereld strategisch partnerschap aan, gericht op het versnellen van de ontwikkeling en commercialisering van biologische oplossingen voor gewasbescherming en biostimulanten.

Kimitec exploiteert het MAAVi Innovation Center, Europa's grootste biotechnologische innovatiehub met 15 jaar ervaring in het onderzoek en de ontdekking van natuurlijke moleculen en verbindingen voor de landbouw. Door de productontwikkelingsexpertise van Bayer met de ontdekkingsmogelijkheden van Kimitec te combineren, wordt de biologische productontwikkeling versneld. Doel is te komen tot geïntegreerde oplossingen die kunnen worden geschaald en doorontwikkeld via de wereldwijde infrastructuur van Bayer. Dit omvat veldtesten, productondersteuning en commercialisering.

"Bayer zet zich in om telers de voordelen van biologische oplossingen te bieden als onderdeel van een geïntegreerd gewasbeheersysteem, ondersteund door onze toonaangevende (genetische) eigenschappen, gewasbeschermingsmiddelen en digitale hulpmiddelen", aldus Dr. Robert Reiter, hoofd R&D voor de Crop Science-divisie van Bayer. "Elke teler kan profiteren van biologische producten, van zaadbehandeling tot plaagbestrijding", waarbij Reiter verwijst naar de grotere flexibiliteit die het telers biedt.

Exclusieve distributiedeal met M2i
Bayer wordt de exclusieve distributeur van op feromoon gebaseerde biologische producten van de Franse firma M2i. Het betreft producten gericht op (mot) plagen in gewassen zoals steen- en pitvruchten, tomaten en druiven. "Op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de vraag van telers naar veilige en effectieve producten die weinig of geen residu veroorzaken, vormen een belangrijk onderdeel van het biologische portfolio van Bayer", aldus Jens Hartmann, regionaal hoofd voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). "Door de feromoonproducten van M2i samen te brengen met digitale monitoringtoepassingen en de bestaande biologische portfolio van Bayer, kunnen telers het juiste product op het juiste moment toepassen binnen een holistische benadering die hun activiteiten ten goede komt."

Voor meer informatie:
Bayer Crop Sience 
Siriusdreef 36
2132 WT Hoofddorp
+31 (0)237 991 000
nl.cropscience@bayer.com 
agro.bayer.nl

Kimitec
+34 950 34 69 09
info@kimitec.es 
www.kimitec.com/ 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.