"Met cherrytomaat ook in de winter de smaak van de zomer"

SeedsTec Italia heeft ook in 2023 weer een open dag georganiseerd met dit keer de focus op Livanti FT, een cherrytomaat. Hoewel het eigenlijk een lente- en zomercherrytomaat is, presenteerde Seeds Technologies de Livanti F1, geënt op de Selvaggio F1-onderstam, die op 6 oktober werd overgeplant, buiten zijn comfortzone. 

Volop aandacht voor een evenement midden in de winter dat de veelzijdigheid demonstreerde van een cherrytomaat, de Livanti F1, tot nu toe beschouwd als een zomergewas  

Het talrijk opgekomen publiek kon met eigen ogen zien hoe de cherrrytomaat, waarvan bekend was dat hij in de zomer goed presteert, ook in de winter prima resultaten aflevert. 

Livanti F1

"Dat het een heel bijzondere herfst is geweest, is voor niemand in de Siciliaanse tuinbouwsector een geheim", stelde Emanuele Marino, verantwoordelijke R&D. "Het is een natte herfst geweest met enkele plotselinge weersveranderingen. Maar een belangrijk kenmerk van Livanti F1 is de sterke plant. Het is zijn handelsmerk dat hem vooruit helpt in alle periodes en gebieden waar hij wordt geplant. Tegenwoordig is het meer dan ooit belangrijk om een flexibel ras te hebben, dat zich leent voor vele soorten transplantaties."

Een moment tijdens het technische bezoek aan een kas van een teeltbedrijf van OP Albani 

"De Italiaanse en buitenlandse markten vragen om kwaliteitsvolle en goed uitziende producten. Zowel het oog als de smaakpapillen willen verwend worden", zei Daniele Reina, manager voor Sicilia. "Onder deze omstandigheden kunnen we zien hoe een zomercherrytomaat de perfecte kandidaat is voor de marktbehoeften, met een uitstekende tolerantie voor zowel cracking als plantenziekten typisch voor de winter. We zijn in staat om de consument altijd een felrode tomaat te leveren met een groene stengel, synoniem van smaak en versheid. We kunnen dat vanaf het begin tot het einde van de teeltcyclus."

Teelt in de kas van Livanti F1

"Werken in een bepaalde kwaliteitscontext vereist kwaliteitsplanten en -producten", zei Michele Denaro, teeltmanager van telersvereniging OP Albani. "Het team van Seeds Tec liet me dit ras een jaar geleden proberen en ze gaven me het juiste advies voor teelt in de winterperiode. En kijk, de resultaten mogen gezien worden! Het aanbod van Seeds Tec Italia is heel interessant en valt op door de kwaliteit van zijn producten."

Voor meer informatie:
Seeds Technologies Italia Srl 
Daniele Reina (verantw. Sicilië)
Tel: +39 3894430170
Carmelo Iacono (verantw. Oost-Sicilië)
Tel: +39 3275719720
Stefano Recupero (team coördinator) 
Tel: +39 334 7200881
Emanuele Marino (teelttechnicus)
Tel: +39 333 3341977
Pierantonio Ferro (marketing)
Tel: +39 334 548 5463
info@seedstec-italia.it
www.seedstec-italia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.