in Saoedi-Arabië en MENA-regio

AeroFarms en PIF richten joint venture op om teeltbedrijven te bouwen

Het Public Investment Fund heeft een joint venture overeenkomst getekend met AeroFarms voor de oprichting van een bedrijf in Riyadh voor de bouw en exploitatie van vertical farms in Saudi-Arabië en de bredere regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA).

Het partnerschap zal naar verwachting het hele jaar door duurzame, lokale bevoorrading met hoogwaardige gewassen mogelijk maken, geteeld met behulp van AeroFarms' eigen smart agtech-platform, dat helpt bij het oplossen van bredere supply chain-behoeften in de sector. De joint venture is van plan de komende jaren verschillende bedrijven in de regio te bouwen en te exploiteren. De eerste farm in Saoedi-Arabië, naar verwachting de grootste overdekte vertical farm in zijn soort in het MENA-gebied, zal een jaarlijkse teeltcapaciteit hebben van maximaal 1,1 miljoen kg gewassen.

Majed AlAssaf, Head of Consumer Goods and Retail, MENA Investments Division bij PIF: "De overeenkomst met AeroFarms zal leiden tot de oprichting van indoor vertical farms in Saoedi-Arabië en de bredere MENA-regio, waardoor de regionale afhankelijkheid van lokaal geproduceerde, hoogwaardige gewassen die op een duurzame manier worden geteeld met behulp van de nieuwste technologieën toeneemt. PIF maakt de groei van de voedsel- en tuinbouwsector mogelijk en lokaliseert technologie waarvan deelnemers uit de particuliere sector kunnen profiteren."

David Rosenberg, medeoprichter en CEO van AeroFarms, gaf als commentaar: "Onze missie is om de best mogelijke planten te telen voor de verbetering van de mensheid, en we hebben AeroFarms opgericht om de grootste tuinbouwuitdagingen te helpen oplossen en de voedselzekerheid over de hele wereld te vergroten. We zijn verheugd om samen met PIF ons eerste grootschalige commerciële teeltbedrijf te bouwen in Saoedi-Arabië, waar de teeltomstandigheden uitdagend zijn, met beperkte toegang tot zoet water en goede grond, en we zijn van plan om samen slimme indoor vertical farms te bouwen in de MENA-regio."

Voor meer informatie:
AeroFarms
info@aerofarms.com 
www.aerofarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.