Samenwerking CleanLight en Honest AgTech

Robot met autonomie level 5 past UV-C toe

Honest AgTech en CleanLight hebben hun krachten gebundeld rond de autonome toepassing van UV-C in de kas. Daarvoor wordt een robot gebruikt die uitgerust is met level 5 autonomie.

Arjo van der Sluis van CleanLight: “Met CleanLight kunnen telers gemakkelijk meeldauw en andere ziektes bestrijden, zonder gebruik van chemie. Regelmatige dosering van een uitgekiende dosis zorgt voor optimale gewasprestaties. Neem bijvoorbeeld aardbeienplanten: Door deze om de dag te behandelen zijn ze optimaal beschermd. UV-C-behandeling kan 24 uur per dag effectief toegepast worden. Met de autonome robot van Honest hoeft een teler niet eens een vinger uit te steken."

Maren Schoormans van Honest AgTech: "Met trots presenteren wij onze autonome mobiele robot (AMR) aan de wereld. Dit is een krachtig en veelzijdig mobiel voertuig voor kassen met buisrails en een centraal betonpad. De AMR is ontwikkeld om grootschalige automatisering van gewaswerk mogelijk te maken, zoals bladsnijden en oogsten van tomaten. Wat betreft de toepassingsmogelijkheden kijken wij verder dan onze eigen robot toepassingen. We zijn actief op zoek naar partners die onze technologie kunnen benutten. Onze samenwerking met CleanLight is daar een goed voorbeeld van: Zij ontwikkelen sinds 2005 state of the art UV-C-toepassingen en bieden veilige en effectieve gewasbescherming in 40 landen over de hele wereld. Deze samenwerking sluit perfect aan bij de strategie van Honest om robots in staat te stellen allerlei activiteiten in de kas te automatiseren."

De robots van Honest luiden een nieuw tijdperk in van autonome voortuigen voor de tuinbouw in, aldus Maren. "Uitgerust met autonomie van niveau 5, kunnen ze na een korte inleerperiode zelfstandig en zeer nauwkeurig hun weg vinden in elke kas. Kunstmatige intelligentie stelt ze in staat om voortdurend te leren en te reageren, zodat ze onder alle omstandigheden buisrail, goten, obstakels en mensen detecteren. Bovendien worden de geavanceerde robots draadloos opgeladen, waardoor telers maximaal gemak hebben, zelfs als ze niet in de kas aanwezig zijn. Door middel van een combinatie van sensoren die positie en snelheid detecteren, voert onze robot op efficiënte wijze UV-C-behandelingen uit met grote capaciteit, tot wel 10 hectare. Dag en nacht."

De Honest UV-C-robot is te zien op Fruit Logistica in Berlijn in de stand van Viscon Group, D-41 in hal 2.1.

Voor meer informatie:
Arjo van der Sluis
CleanLight
arjo@cleanlight.nl 
www.cleanlight.nl 

Maren Schoormans
Honest AgTech
maren.schoormans@honest.ag     
www.honest.ag 

Robert-Jan in ‘t Veld          
Viscon
rj.intveld@viscon.eu 
www.viscongroup.eu         


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.