Citronex investeert in tomatenteelt in Roemenië

Het Poolse bedrijf Citronex, tomatenteler en ook verkoper van bananen, investeert in de teelt van tomaten in Roemenië. De investering in een kas van 50 voor de teelt van tomaten werd op 17 januari bevestigd door de plaatselijke autoriteiten in Dumbrăveni, provincie Sibiu.

"De investering zal in verschillende fasen worden gedaan. De eerste 10 ha kas zal ongeveer € 25 mln kosten en 120 banen opleveren. De kas van Dumbrăveni wordt de grootste in Roemenië en zal voornamelijk de binnenlandse markt bevoorraden, maar ook andere markten in de omgeving worden overwogen," aldus Emil Dârloșan, de burgemeester van Dumbrăveni.

De revitalisering van de regio en de investeringen worden niet alleen door de plaatselijke gemeenschap zeer gewaardeerd. Petre Daea, minister van Landbouw die bijeenkomsten met Poolse investeerders bijwoonde, is zeer verheugd over het nieuwe tomatenproject.

"Ik ben erg blij dat de tomatenactiviteit, die jaren geleden in Dumbrăveni werd gestaakt, nu wordt hervat. De verwachtingen van de plaatselijke bevolking en de investeerders zijn redelijk en we wachten op de verwezenlijking. Dit soort investeringen geeft ons de zekerheid dat we op het juiste moment een goed binnenlands product zullen hebben," aldus minister Daea.

Het familiebedrijf staat al in de top 3 van grootste telers van tomaten in Europa. In Polen beschikt Citronex over meer dan 80 ha kassen. Met de nieuwe investeringen in Roemenië zal de jaarlijkse oogst 50.000 ton bedragen.

Citronex ontwikkelt sinds 2018 met succes business in Roemenië en levert klasse I bananen aan de grootste supermarktketens. De rijpingscentra in Timisoara en Boekarest zijn de grootste faciliteiten van dit type in het land. De dochteronderneming, Yellow Fresh Fruits, verkoopt wekelijks meer dan 100 vrachtwagenladingen bananen in Roemenië. Citronex heeft ook twee rijpingscentra in Polen en één in Hongarije met een totale rijpingscapaciteit van 0,5 mln kartons per week, wat hen de grootste onafhankelijke rijper in Europa maakt.

De eerste fase van de bouw van 10 ha kassen in Dumbrăveni moet eind 2024 klaar zijn.

Voor meer informatie:
Citronex
Tel.: +48 (0)75 77 21 940 
info@citronex.pl  
www.citronex.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.