"Een kas is een zeer aangename werkomgeving"

Afgelopen augustus werd in Megadim, in het noorden van Israël, een hydrocultuurkas van 500 vierkante meter geïnstalleerd voor de teelt van bladgroenten. De kas is eigendom van Johnathan en zijn vader, Eli.

Johnathan is soldaat in het IDF, het Israëlische leger, en heeft PDD, een Pervasive Development Disorder, en nadat zijn vader op het idee kwam om een hydrocultuurbedrijf te beginnen, gingen ze aan de slag bij een soortgelijk teeltbedrijf. "Het was een geweldige ervaring," zegt Eli. "Ik dacht dat werken met een hydrocultuursysteem geschikt zou zijn voor Johnathans fijne en grove motoriek," voegt hij eraan toe. "En een kas is een heel prettige werkomgeving."

Voor de kas werd gekozen voor een Tapkit. Tapkit is een volledige oplossing van een hydrocultuursysteem van 500 vierkante meter, dat jaarlijks meer dan 130.000 kroppen sla of 8 ton verse kruiden kan produceren.

"Jonathan is blij, trots en zeer ontspannen. Ik zou geen beter beroep voor hem kunnen bedenken," zegt Eli. "En wat ook belangrijk is, is dat we een winstgevend bedrijf kunnen runnen, een echt bedrijf. Onze kas is geen liefdadigheidsinstelling. Restaurants in onze omgeving zijn erg blij met de verse, lokaal geteelde sla en verse kruiden die we leveren. Ook onze buren zijn blij met onze aanvoer van verse producten."

Voor meer informatie:
Avner Shohet, CEO
TAPKIT Hydroponic systems
avner@taprojects.com 
www.tapkit-hydroponics.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.