VBT-cijfers

Flinke stijging trostomaat in week 4

De tomatenvolumes uit lokale kassen zijn lager dan normaal. De herfsteelt zit erop en veel nieuwe teelten moeten nog echt in productie komen.

Voor de middenprijzen op de VBT-klok betekent dat niet dat de prijzen veel hoger liggen dan normaal. In week 4 herstelde de trostomatenprijs van een dipje en steeg de prijs voor losse tomaten licht door.

Een kilo trostomaten noteerde over week 4 gemiddeld 1,876 euro. Ruim 40 eurocent hoger dan in week 3. Aan het begin van week 5 worden zelfs prijzen van ruim boven de 2,5 euro per kilo genoteerd bij veiling BelOrta.

De middenprijs voor losse tomaten ligt iets lager, op 1,785, in week 4. Ook dat is echter een middenprijs die hoger ligt dan in week 3.


Prijsontwikkeling tomaat bij VBT 2021 en 2022. De rode lijn is 2023, t/m week 2. 

De meeste slaprijzen stijgen ook. Alleen de prijs voor multicolorsla blijft achter. In de prijs voor basilicum en peterselie zit geen grote beweging. 

Bekijk hier alle cijfers van het VBT, verstrekt door het Vlaamse departement van Landbouw en Visserij, over week 4 voor groenten. Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij.  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven