Artechno zit niet stil: "Werken aan bredere inzet vertical farms"

Art van Rijn van Artechno blikt terug op 2022 en vooruit op 2023. Ondanks alle uitdagingen spreekt de directeur van het bedrijf dat actief is in vertical farming van 'een fantastisch' jaar. In 2023 betrekt Artechno onder meer een nieuw pand om door te groeien. Ambities heeft Artechno genoeg.

"We bouwen nu vooral verticale farms voor de teelt van bladgroenten, babyleafs en kruiden, maar onze teeltfabrieken kunnen veel breder worden toegepast. Je kunt denken aan cannabis voor de medische wereld en jonge plantenvermeerdering voor groente- en sierteelt-gewassen. Daar willen we de komende jaren tijd en aandacht aan besteden, en daar zullen we nog lang niet mee stoppen. We willen ons bijvoorbeeld ook meer richten op voedingswaarden dan alleen op productiviteit." 

De afgelopen jaren groeide de belangstelling en erkenning voor vertical farming al, maar het afgelopen jaar zag Art 'een enorme versnelling.' De directeur ziet dat er steeds meer potentiële partijen zich bezig gaan houden met indoor geautomatiseerd meerlaags telen. Dat biedt kansen voor innovatieve vertical farmingsystemen. "De resultaten scheppen veel vertrouwen bij potentiële klanten."

In het interview gaat Art ook in op de verhuizing van het bedrijf naar een groter pand in het Westland (op de huidige locatie blijft een democentrum voor proeven), het aanstellen van een nieuwe CEO (Marco van der Velden) en internationale groei, met onder meer een lokaal kantoor in Dubai (Michael Morgan is daar voor Artechno actief). Daarnaast deelt de directeur mee dat AquaLeap als losse bedrijfstak verder gaat. Dit bedrijf is actief op het gebied van watertechniek in zowel de glastuinbouw- als vertical farmingmarkt. AquaLeap biedt Aqualux-waterdesinfectieunits aan.

Lees hier het hele interview.

Voor meer informatie:  
Artechno Growsytems
info@artechno.nl
www.artechno-growsystems.com

 

AquaLeap
 
www.aqualeap.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.