37% Nederlandse glastuinders heeft zonnepanelen, minder dan collega-agrariërs

Er is vanaf juni 2022 bij ruim 2.800 agrarische bedrijven gevraagd of zij in het bezit zijn van zonnepanelen en of deze aanwezig zijn op het dak of op de grond. Bijna de helft van de ondervraagden geeft in het onderzoek van Prosu aan dat er zonnepanelen op het bedrijf aanwezig zijn.  

Kalvermesterij het vaakst zonnepanelen op het dak
De meeste zonnepanelen liggen op het dak, 46% van de ondervraagden geeft aan zonnepanelen op het dak te hebben. De kalvermesterij (61%) en de pluimveehouderij (57%) scoren het hoogst op de aanwezigheid van zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen op de grond is nog niet erg populair onder de agrariërs.

Weinig zonnepanelen op landbouwgrond
Er zijn zeer weinig agrariërs die aangeven zonnepanelen op de grond te hebben liggen. Zo’n 1-2% procent van de ondervraagde bedrijven heeft zonnepanelen op hun grond liggen.

Minste zonnepanelen bij paardenhouders en glastuinders
Opvallend is het lage percentage zonnepanelen in de glastuinbouw, 63% van de glastuinders geeft aan nog geen zonnepanelen te hebben. De verwachting is dat vanwege de hoge energieprijzen, het aantal zonnepanelen in deze sector snel gaat stijgen.

Om zonnepanelen aantrekkelijker te maken voor paardenhouders bieden verschillende partijen en brancheorganisaties hulp bij de aanschaf van panelen.

Bron: Prosu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.