Via voeding plantweerbaarheid tegen ToBRFV opbouwen? Brits onderzoek is bezig

OMEX Agrifluids, een R&D-gebaseerd Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in plantenvoeding, voert momenteel veldproeven uit om te onderzoeken of betere gewasvoeding, met name de toepassing van het biologisch geregistreerde product Zynergy, de gevoeligheid van tomatengewassen voor ToBRFV kan verminderen door de plantgezondheid te versterken.

"Zynergy is ideaal om de plant te voorzien van essentiële voedingsstoffen, waaronder koper en zink, noodzakelijk voor de natuurlijke verdedigingsmechanismen tegen stress en ziekte gedurende het hele seizoen. Zowel koper als zink spelen een belangrijke rol in het metabolisme van planten. Een sleutelrol van beide essentiële voedingsstoffen is om het immuunsysteem van het gewas te ondersteunen", vertelt Luciano Gullotta, salesmanager bij OMEX Agrifluids.

OMEX legt de nadruk op de gezondheid van planten met zijn assortiment voedingsproducten die zijn ontworpen om de gezondheid en groeikracht van planten te stimuleren en hun vermogen om ziekten en plagen te weerstaan te vergroten. Het is net als bij mensen. Wie z’n lichaam verzorgt door een gezond dieet met essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen, wordt minder snel ziek en herstelt sneller in geval van ziekte. 

"Zynergy is een meststof die de respons van planten op ToBRFV kan helpen verbeteren, en daardoor naar verwachting ook de overdraagbaarheid van het virus tussen planten zal verminderen. Bij vroege observaties in veldproeven blijkt dat een plant die besmet is met ToBRFV na toepassing van Zynergy toch blijft groeien, stengels blijft aanmaken en nieuwe en gezonde bladeren blijft produceren. Bovendien worden de bloei, het bestuivingsproces en de vruchtzetting niet beïnvloed. De vruchtgrootte lijkt ook niet te verminderen", zegt Luciano.

Effectieve plantenvoeding op het juiste moment op de juiste plaats kan de basis vormen voor duurzame gewasproductie, waarbij telers minder afhankelijk zijn van chemicaliën en toch de gewaskwaliteit en opbrengst op peil houden.

Voor meer informatie:
Omex
gustavw@omex.com
www.omex.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.