Zwitserse kassen zonder fossiele brandstoffen tegen 2040

In 2040 moeten Zwitserse kassen zonder fossiele brandstoffen worden verwarmd. Op een evenement van de Zwitserse vereniging van landbouwjournalisten (SAJ) in Buchs wees VSGP-directeur Matija Nuic op de doelstellingen van de vereniging. Tegen eind 2030 moeten kassen voor 80% en tegen eind 2040 voor 100% zonder fossiele brandstoffen werken. Het is een strategie die een uitdaging vormt, zoals VSGP-directeur Matija Nuic aangaf.

Er is al enige vooruitgang geboekt met maatregelen zoals hitteschilden of betere isolatie, vertelde Nuic aan lid.ch. "Zo is de CO2-uitstoot per vierkante meter met 35% verminderd", zei hij. "Met deze economische maatregelen hebben we veel kunnen realiseren, maar we vroegen ons af waar we nog meer uit konden halen", legde Nuic uit. Hij zei dat toen de vereniging dit intensiever ging onderzoeken, zij inzag dat dit ook was wat klanten en consumenten wilden. "We moeten toegevoegde waarde leveren. Als we kunnen laten zien dat een tomaat of een komkommer uit Zwitserland duurzamer is qua energieverbruik, is dat een goed verkoopargument."

Voor meer informatie:
www.gemuese.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.