Technische toeleveranciers present op IPM 2023

Tholen - Om de week goed te beginnen: circa 200 foto's van (technische) toeleveranciers van de IPM Essen. De beurs vond vorige week voor het eerst sinds 2020 weer plaats. 

Klik hier voor onze fotoreportage van de (technische) toeleveranciers

Even wat cijfers: IPM Essen werd bezocht door 40.000 mensen afkomstig uit meer dan 100 landen. Op de beurs stonden 1330 bedrijven afkomstig uit 46 langen. 1/3 van de bezoekers kwam uit het buitenland (d.w.z., niet uit Duitsland), voor wat betreft standhouders was precies 2/3 niet-Duits.

Ter vergelijk: in 2020 meldden zich 54.000 mensen en 1.538 standhouders. 40% van het bezoek kwam toen uit het buitenland, 63 was niet-Duits. Nu ziet de wereld er evident anders uit dan in 2020. Corona stond op het punt van beginnen en ook de huidige energiecrisis of oorlog met Rusland of exploderende inflatie had nog helemaal niemand op de radar.

Deze ontwikkelingen hebben de verkoop van bloemen en planten in hoge mate beïnvloed, van stilstand tot recordhoogten tot zorgelijk en alles daar tussenin. Dat andere grote thema, klimaatverandering, stond echter al wel op de agenda en het gehalte footprintberekenende, CO2-vastleggende en biodiversiteitreddende oplossingen en initiatieven was onverminderd hoog.

Qua techniek valt op dat de LED-leveranciers slechts in beperkte mate aanwezig waren en dat ook 'vaste' spelers uit de techniek alsGakon-Netafim ontbraken. Het bedrijf besloot de beurs dit jaar over te slaan omdat dit jaar de voorkeur wordt gegeven aan direct contact met telers en tegelijkertijd de online communicatie met tuinders wereldwijd opgezet wordt.

Op de beurs werd ook gesproken over de tarieven van een stand, die flink gestegen zijn. Desondanks is te zien dat er steeds meer eigen standbouw verschijnt en dat het met de Duitse leveranciers ook goed lijkt te gaan: er wordt niet beknibbeld op de beurspresentatie. 

In 2024, van 23 t/m 26 januari, vindt de 40ste editie van IPM Essen plaats.

Klik hier voor onze fotoreportage van de (technische) toeleveranciers

Klik hier voor de foto's van de telers, veredelaars en handelsbedrijven.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.