In memoriam oud-voorzitter Naktuinbouw Jo Spithoven

Op 16 december 2022 is Jo Spithoven op 94-jarige leeftijd overleden. Dat deelt zijn oud-werkgever Naktuinbouw.Naktuinbouw herinnert zich Jo Spithoven als een markante en aimabele man. Hij was oud-voorzitter van het Productschap voor Siergewassen en oud-voorzitter van het NAKB-bestuur in de periode 1993 tot 2000.

Fusies
Onder zijn bestuurlijke leiding verliep de fusie tussen de toenmalige NAKS en NAKB geruisloos en gesmeerd. Hij stond ook aan de wieg van de fusie tussen NAKG en NAKB, die in het nieuwe millennium leidde tot de vorming van Naktuinbouw.

Baanbrekend
Zonder enige aarzeling kan gezegd worden dat de heer Jo Spithoven baanbrekend werk verrichtte om de bollen- en plantenhandel naar Japan een enorme impuls te geven. Samen met de heer Veenenbos (toenmalige PD-medewerker) bracht hij een joint inspection programma voor bollen en freesiaknollen tot stand. Deze werd in het begin van de jaren '90’ van kracht. Via dat systeem werd een goede wederzijdse vertrouwensband tussen Nederland en Japan, en kennis over keuringen en inspecties opgebouwd.

Jo Spithoven is in zijn woonplaats Monster begraven.

Hij ruste in vrede.

Bron: Naktuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.