Lichte prijsstijging bij Franse importsla

"Zowel de vraag naar als de kwaliteit van Franse sla zijn zeer goed deze winter. Vergeleken met de voorgaande jaren is de prijs bovendien erg laag", vertelt Ralf Laux, directeur van Erwin Laux uit Landau.

Over het algemeen zijn er ook grotere hoeveelheden beschikbaar, wat ook te zien is in de prijsvorming. In z'n totaliteit moest Ralf zijn prijzen zo'n 15 tot 20 procent aanpassen, terwijl hij 20 tot 25 procent meer sla aan kon bieden. "Momenteel trekken de prijzen van bonte sla ook weer licht aan. Dat hangt vermoedelijk ook met het aanbod aan ijsbergsla en overige slasoorten samen, waar de prijzen op een hoog en stabiel niveau liggen."


Het hoofdkantoor van het bedrijf in Herxheim. Foto: Erwin Laux GmbH & Co. KG.

Over het algemeen biedt Ralf de Franse importsla tussen begin november en ongeveer eind maart aan. Daarbij gaat het om Lollo Rosso, Lollo Bionda, groene eikenbladsla en rode eikenbladsla. Zijn klanten zijn voornamelijk de groothandel en horeca in de nabije omgeving.

Tot nu toe zijn er geen leveringsproblemen of andere complicaties geweest. "Tegen de lente en het einde van het seizoen verwachten we eerder geringe importhoeveelheden uit Frankrijk, aangezien de telers daar minder zullen planten vanwege de prijssituatie", aldus Ralf. Net als in veel andere Europese landen was er ook in Frankrijk sprake van extreme droogte. Vanwege de droogte waren er ook grote problemen met de kwaliteit en houdbaarheid van de Spaanse uien.

Over het geheel genomen ligt de activiteit van de groothandelaar echter op een niveau van 80-85 procent in vergelijking met de periode voor corona. "Of we onze 100 procent weer zullen bereiken blijft afwachten. Veel dingen zijn tenslotte ook duurder geworden." 

Voor meer informatie:
Inh. Ralf Laux
Erwin Laux GmbH & Co.KG
Albert-Einstein-Straße 14
D-76829 Landau, Duitsland
Tel centrale: +49 72 76 - 96 33 900 - 0
Tel verkoop: +49 72 76 - 96 33 900 - 10
info@gemuese-laux.de 
www.gemuese-laux.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.