Prijzen Siciliaanse komkommer houden goed stand

"Het is een behoorlijk goed jaar voor de Siciliaanse komkommer, met telersprijzen die standhouden te midden van een minder stabiele omgeving voor andere referenties", zegt Fabrizio Adamo. Deze teler uit Vittoria spreekt een zekere tevredenheid uit, maar kraait zeker nog geen victorie: "De komkommermarkt is traditioneel erg volatiel en de prijzen kunnen in een paar dagen tijd helemaal omslaan." 

Fabrizio Adamo

Op een totaal van 7.000 m2, bijna allemaal in kassen van staal, teelt Adamo ook tomaten. "Maar ToBRFV heeft me doen diversifiëren. Ik heb nu ondertussen al wat mooie resultaten behaald met komkommers van het Sumun ras en dus ga ik vermoedelijk ook in de toekomst verder met deze komkommer." 

"Dit jaar hebben de weersomstandigheden ons een handje geholpen", vertelt hij. "Dankzij een warme novembermaand, toen de aanplant plaatsvond, is vruchtzetting voorspoedig verlopen. En bij de eerste oogst na ongeveer 45 dagen was het koud weer, wat de afzet ten goede kwam. Het product begon met een prijs van rond de € 0,60 per kilo, maar op een bepaald moment gingen we richting € 1,30. Momenteel zijn de prijzen gestabiliseerd op € 0,90-1,00 en hopelijk kunnen we dit niveau aanhouden tot het einde van het seizoen. We verwachten eind mei de laatste komkommers te oogsten. Deze komkommer wordt zeer gewaardeerd in Midden- en Noord-Italië, waar de handelsbedrijven die wij beleveren hun klanten hebben." 

"Komkommer is van nature een vrij delicate plant, dus het is belangrijk om het klimaat in de kas goed te beheersen. Het mag niet te vochtig worden, maar ook niet te droog zijn. Daarom moet er altijd een balans worden gevonden in de watergift, zodat de plant geen ziektes of waterstress krijgt, want dat resulteert in komkommers met een bittere nasmaak."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Fabrizio Adamo
Vittoria (RG) – Italië
Tel: +39 333 9158 507
fabrizioadam@libero.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.