Nederlandse pionier in medicinale wiet zwaait af

Twintig jaar lang heeft Veendammer Tjalling Erkelens zijn ziel en zaligheid gestoken in de ontwikkeling van medicinale cannabis. Zijn bedrijf, Bedrocan, is het enige in Nederland dat legaal ‘wiet’ mag kweken. Binnenkort stopt hij ermee en als sluitstuk wil hij nog één fabriek in Denemarken realiseren. Dat vertelt hij bij RTV Noord.

De pionier begon in 2003 met het bedrijf in zijn woonplaats Veendam. Later kwam daar een tweede fabriek bij. Zijn grootste en meest recentste productielocatie staat in Emmeloord waar er per week 576 cannabisplanten worden geoogst. Binnenkort komen daar elke twee weken nog eens 576 bij door een uitbreiding.

De zoon van Erkelens neemt het bedrijf over. Als prestigeproject blijft vader Erkelens betrokken bij de oprichting van de fabriek in het land dat bekend staat om de Vikingen en export van eiken meubelen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.