Nieuw systeem met nanobubbels getest in teelt tulp, paprika en tomaat

Binnenkort start Vertify een nieuw onderzoeksproject, waarin het watersysteem wordt verrijkt met nanobubbels van zuivere waterstof en zuurstof. Het gaat om een nieuwe, op elektrolyse gebaseerde technologie van het Australisch/Nederlandse bedrijf Hydrogen Technologies EU.

De producent claimt meerdere positieve effecten, zoals een schoon en gezond watersysteem zonder inbreng van chemische middelen, een gezonder wortelmilieu en positieve effecten op het metabolisme, de weerbaarheid en de productie van gewassen.

Van lab naar praktijk
“Het zijn stevige claims”, erkent Chief Technology Officer Mario van den Bree vanuit zijn kantoor in Alkmaar in een artikel van Glastuinbouw Waterproof. “In het lab zijn die effecten al aangetoond en we kunnen ze onderbouwen. Voor een succesvolle businesscase moeten we kunnen opschalen naar grotere units en watersystemen. De glastuinbouw heeft wat dat betreft veel potentie. Voor praktijkonderzoek is Nederland dan het aangewezen land.”

Het onderzoek is gericht op tulp, paprika en tomaat. 
“We starten begin februari met tulp, die de kortste teeltcyclus heeft”, licht de CTO toe. “Vervolgens komen tomaat en paprika aan de beurt. Daarvan volgen we de ontwikkeling vanaf kiemen tot en met de eerste productieweken. Deze vergelijken we met referentieteelten die het gebruikelijke gietwater krijgen. Onze verwachtingen zijn heel hoog gespannen. Vanuit de praktijk is er ook al concrete belangstelling.”

Lees hier meer op Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.