Leidingen leggen voor warmtenet Westland gaat niet zonder slag of stoot

Niet overal is volop ruimte aanwezig om via graafwerkzaamheden warmteleidingen aan te leggen in Maasdijk. Aan het Nollaantje werden vijf precisieboringen gedaan om het werk in de beperkte ruimte tussen de kassen goed uit te kunnen voeren. Het gaat om boringen voor Warmte netwerk Westland.

Bij een andere boring in Maasdijk, voor warmtenet Maasdijk bij de Oranjepolderweg, werd een CO2-leiding van OCAP geraakt tijdens het slaan van een damwand. CO2-levering aan kassen lag even stil. 

In overleg
Ad Marijnissen, directievoerder Warmte netwerk Westland, vertelt dat er veel overleg is geweest voordat de werkzaamheden in de derde week van januari van start zijn gegaan aan het Nollaantje. “Overleg met de tuinders, omwonenden en de hulpdiensten. Ook is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het leggen van de warmteleidingen.”

Boring op zaterdag
“Er zal wat overlast zijn, tijdens het intrekken van de leidingen onder de weg door moet het verkeer gebruikmaken van omleidingsroutes”, vertelt Marijnissen. Dat trekken van de leidingen gebeurde op zaterdag 21 januari (twee boringen) en gebeurt op zaterdag 28 januari (twee boringen). Er werd gekozen voor de zaterdagen om minimaal overlast te veroorzaken. De vijfde boring vindt op een ander moment plaats.

Er wordt zwaar materieel, zoals grote kranen, ingezet om de werkzaamheden uit te voeren. Door rijplaten neer te leggen blijft de omgeving bereikbaar. Alleen op het moment van het trekken van de leidingen wordt het verkeer dus omgeleid. Dat gekozen wordt voor boringen, heeft alles te maken met het tracé en de beschikbare ruimte. De leidingen via graafwerkzaamheden neerleggen is hier vrijwel onmogelijk. Ad Marijnissen: “Het boren is een precisiewerkje, omdat we ook rekening moeten houden met de al aanwezige bestaande ondergrondse infrastructuur.” De buizen worden aan elkaar gelast en waar nodig wordt de verharding hersteld.

Bron: Warmte netwerk Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.