"Vega biedt nieuwe kansen"

De horeca krijg tijdens de pandemie zoals bekend met grote omzetverliezen te maken. Momenteel nadert de volumeafname in de horeca en hotellerie weer de 100 procent. "Wij zijn al met al relatief ongeschonden uit de crisis gekomen en hadden slechts een lichte omzetdaling. We streven er nu naar om nieuwe markten te ontsluiten en daarom investeren we veel in het werven van nieuwe klanten", zegt Azad Dagdelen, junior directeur van Adam Reuter en horecagroothandelaar op de groothandelsmarkt in Düsseldorf.

Het bedrijf werd kort na de Tweede Wereldoorlog door de familie Reuter opgericht; ongeveer vijftien jaar geleden werd de leiding overgedragen aan de familie Dagdelen. Nu staat het bedrijf voor een generatiewisseling, waarbij Azad Dagdelen de leiding geleidelijk van zijn vader overneemt. "We richten ons nu steeds meer op bezorgen in plaats van afhalen, omdat we vaststellen dat veel mensen ook naar Venlo reizen om daar hun producten in te kopen. Onze meerwaarde ligt vooral in het feit dat wij in staat zijn om de klanten flexibel van allerlei soorten producten te voorzien", aldus de 23-jarige.

Aziatische keuken in opmars
De jonge versleverancier ziet daarbij ook kansen voor nieuwe productsegmenten. Azad: "De trend richting veganistische voeding verplaatst zich steeds meer van Berlijn naar het Rijn-Ruhrgebied. Dit biedt niet alleen ons, maar ook onze afnemers nieuwe kansen om meer variatie in het productaanbod te brengen. Onder andere paksoi en taugé zijn erg populair bij onze klanten, wat ook te maken heeft met de toenemende relevantie van de Aziatische keuken in de regio Düsseldorf. Daarnaast scoren we ook met kant-en-klare groenten, die we grotendeels zelf produceren. Dit assortiment wordt afhankelijk van de wensen van de klant ook continu uitgebreid."


Azad Dagdelen staat met passie aan het roer van het groeiende bedrijf Adam Reuter. Onder het motto 'De wereld is onze tuin' worden er zoveel mogelijk lokale producten aangeboden. 

Sluiting van de groothandelsmarkt
Ook bij Adam Reuter domineert de dreigende sluiting van de plaatselijke groothandelsmarkt aan de Ulmenstraße de gesprekken, vervolgt Azad. "We moeten erop rekenen dat de sluiting van de groothandelsmarkt vroeg of laat een feit zal worden. Daarom is het voor mij bijzonder belangrijk om mijn clientèle tot die tijd verder uit te breiden, zodat we in het geval van een sluiting meerdere opties zullen hebben. Ik zou me kunnen voorstellen dat we in dat geval een locatie in de directe omgeving van de Duits-Nederlandse grens zoeken. Niet alleen omdat er veel producten in Nederland worden ingekocht, maar ook met het oog op de logistieke voordelen bij de levering."

Verder gelooft Azad ook in de toekomst van de digitalisering in de groenten- en fruithandel. Daarom ondergaat het bestaande bestelportaal van het bedrijf een grondige herstructurering. "We willen ons zo verder ontwikkelen dat de klanten in de toekomst hun volledige bestelling bij ons af kunnen nemen, of het nu gaat om groenten, fruit of overige producten. Ons aanbod zal dus onvermijdelijk worden uitgebreid met bijvoorbeeld vlees, kaas en andere gewenste producten."

Voor meer informatie:
Azad Dagdelen
Adam Reuter Obst & Gemüse Großhandel GmbH
Großmarkt Düsseldorf
Tel: +49 15221687640 adamreuter@hotmail.de 
www.adamreuter-gastro.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.