AgriForce neemt internationale zachtfruithandelaar over

AgriForce Growing Systems heeft een bindende intentieverklaring gesloten voor de overname van Berry People LLC, een Amerikaanse zachtfruithandelaar. In samenwerking met AgriForce wil Berry People de integratie in de teelt verder ontwikkelen via agrarische joint ventures en gelicentieerde en ontwikkelde IP's, als onderdeel van een schaalbaar franchisemodel.

"De overname versterkt de divisie AgriForce Brands en stelt ons in staat commerciële synergieën te realiseren met UN(THINK), dat zich richt op innovatie in de categorieën meel en graanproducten," aldus het bedrijf.

Mauro Pennella, directeur van AgriForce Brands: "We streven naar maximale commerciële synergieën tussen Berry People en UN(THINK), in termen van afzet naar retailers, foodservices en anderen. We verwachten dat de extra hoeveelheden die in het komende jaar van hun nieuwe telers in Mexico komen, in 2023 voor een robuuste groei zullen zorgen."

"Bovendien zal de combinatie met Delphy een geweldige stap zijn gezien hun adviesactiviteiten voor zachtfruit en Controlled Environment Agriculture (CEA), en hun geavanceerde R&D-capaciteiten. Samen met Berry People en haar telers-operators zal worden samengewerkt om hogere opbrengsten en betere kwaliteit te krijgen, teeltactiviteiten te verbeteren en de inzet van nieuwe rassen te ondersteunen. Hierdoor zullen de verticale integratie en de groeiplannen van Berry People worden versterkt."

AgriForce is een op intellectueel eigendom (IP) gericht techbedrijf dat zich toelegt op het bevorderen van duurzame teeltpraktijken van voedings- en plantaardige producten.

Berry People werd in 2017 opgericht door oudgedienden uit de zachtfruitsector om een nieuw platform te creëren dat voldoet aan de marktvraag naar een merkgebonden, jaarrond en volledig aanbod van biologisch en conventioneel zachtfruit. Berry People heeft een erkend wereldwijd handelsmerk en schaalbare activiteiten, bestaande uit meer dan 200 retail en foodservice klanten en meer dan 100 telers en exporteurs in de VS, Canada, Mexico en Peru.

De intentieovereenkomst voorziet in een aankoopprijs van $28 miljoen, bestaande uit $18,2 miljoen in contanten en $9,8 miljoen in AgriForce-restricted shares.

Voor meer informatie:
AgriFORCE
agriforcegs.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.