Cannabisteler stopt in Portugal

Clever Leaves stopt met telen in Portugal. Het is niet het eerste bedrijf dat hiertoe besluit. 

In 2020 zei voormalig CEO Kyle Detwiler: "We hebben activiteiten in Colombia, Portugal en afzetkanalen in Duitsland. Dit betekent dat, zodra andere EU-landen hun cannabismarkt openstellen, we daar al zijn en in staat zijn om dat te leveren."

Nu lijkt het erop dat dat plan niet gerealiseerd wordt. Clever Leaves verwacht dat zijn Portugese teelt, naoogstprocessen en productieactiviteiten volledig zullen worden gestaakt tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023. Dit betekent dat het bedrijf zijn teeltinspanningen uitsluitend in zijn Colombiaanse kassen zal concentreren.

"Door onze cannabinoïde producten uitsluitend in Colombia te telen willen we onze bestaande kostenefficiëntie in het land benutten om ons aanbod van droogbloemen uit te breiden," aldus Andres Fajardo, CEO van Clever Leaves. "We geloven dat deze overgang ons in staat zal stellen onze teeltinfrastructuur te optimaliseren en meer kosten te besparen, waardoor we effectiever kunnen concurreren op de wereldwijde medicinale cannabismarkt. Hoewel onze beslissing uiterst moeilijk was, geloven we dat het in het belang van het bedrijf is, omdat het ons beter in staat stelt te voldoen aan de eisen van onze klanten. Bovendien zijn we van plan om de belangrijke lessen van ons werk in Portugal te gebruiken om het succes van onze Colombiaanse activiteiten te vergroten."

Ontslagronde
Met deze herstructurering komt ook de verwachte ontslagronde. Fajardo: "We zijn onze getroffen teamleden en hun bijdragen aan Clever Leaves dankbaar. Hoewel de beslissing om ons personeelsbestand te verminderen zeer moeilijk was, is het een belangrijke uitbreiding van onze lopende werkzaamheden om onze kostenbasis af te stemmen op ons huidige inkomstenprofiel en onze operationele hefboomwerking op termijn te verbeteren. We verwachten dat onze operationele overgang aanzienlijke besparingen op lange termijn zal opleveren ten gunste van onze klanten en aandeelhouders, terwijl we vooruitgang boeken op weg naar winstgevendheid."

Voor meer informatie:
Clever Leaves
info@cleverleaves.com   
www.cleverleaves.com      

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.