elke maand nieuw actieproduct voor behoud Sener Groenten, Fruit en Delicatessen

Groentewinkel verkoopt komkommers voor 5 euro

Tholen - Vaste klanten van groentewinkel Sener Groenten, Fruit en Delicatessen springen in de bres om ondernemer Huseyin Sener te helpen. Klanten kunnen hem steunen door de aanschaf van het Maandelijkse Groente Juweel. Afgelopen week trapten ze af met de komkommer, deze maand slechts 5 euro. De opbrengst gaat naar het behoud van Sener

Huseyin Sener, foto Susanne Kuiper

"De actie loopt sinds zaterdag en we hebben er 20 tot 30 van verkocht, sommige klanten nemen er zelfs twee mee. Ieder naar zijn eigen budget", vertelt Huseyin, die daarnaast gewoon komkommers voor de normale prijs verkoopt. Hij heeft de prijzen wel verhoogd, maar de meer dan verdrievoudigde energierekening (van 700 naar 2400) en daarbij een behoorljike huurverhogring is een te zware last.

De paar tientjes extra die Senar via de verkoop van de Maandelijkse Groente Juweel heeft verdiend is nog lang niet genoeg. "We willen natuurlijk dat dat er 100 worden," vertelt Susanne Kuiper die de actie bedacht en zich inzet voor het behoud van de bijzondere AGF-winkel. Elke maand komt een nieuw actieproduct uit om Senar te steunen. Deze zogenaamde Maandelijkse Groente Juweel krijgen speciale signing en een sticker.

Susanne fietst al jarenlang om, om bij Senar groenten te kopen. "Het is zo'n fijne unieke plek. In eerste instantie dacht ik aan een crowdfundingactie, maar dat is nogal in gewikkeld. Toen kwam het idee om heel dure komkommers te gaan verkopen", vertelt ze. Binnen korte tijd organiseerde ze flyers, posters en stickers voor de actie "#komkommerjeomdebuurman" met hulp van haar collega Michiel van Heeswijk van Wijstudio die vormgeving verzorgde en haar man die de teksten schreef. 

De boodschap die in de Kinkerbuurt van Amsterdam is verspreid:

"Beste Buurman en Buurvrouw, De boze buitenwereld heeft ook de oase Sener bereikt. Een 300% stijging in de maandelijkse stroomkosten en een fikse huurverhoging maken een gezonde bedrijfsvoering onmogelijk. Wij willen graag bijspringen om te voorkomen dat Sener ophoudt te bestaan. Want waar in Amsterdam vind je nog zo’n plek?

#komkommerjeomdebuurman. Steun Huseyin door de aanschaf van het Maandelijkse Groente Juweel. We beginnen met de komkommer, deze maand slechts 5 euro. De opbrengst gaat naar het behoud van Sener.

Onze dank is groot! Ga als de wiedeweerga naar Kinkerstraat 49 en koop die komkommer!"


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven