Nieuw bedrijfsmanagementsysteem registreert energieverbruik

Lock Antriebstechnik presenteert op de IPM Essen haar SBE Farm Management System. Het SBE-systeem is een digitale oplossing voor de tuinbouw waarmee een optimaal kasklimaat kan worden gerealiseerd en kasprocessen kunnen worden verbeterd.

Met SBE kunnen automatisch de beste omgevingscondities voor de verschillende plantensoorten worden gecreëerd, waardoor exponentiële gewasgroei kan worden gerealiseerd, aldus de ontwikkelaar. 

In samenwerking met verschillende telers is het systeem de afgelopen maanden aangevuld met bouwstenen voor het optimaliseren van de operationele processen. Naast de efficiënte coördinatie van alle klimaatfactoren is in dit verband ook een aanpak voor het energiebeheer ontwikkeld en is het SBE-systeem uitgebreid met een energiemonitor. Deze registreert gegevens over gas, water en elektriciteit en geeft deze weer in grafieken.


De klimaatomstandigheden in de kas kunnen via een app worden geregeld

"Dankzij de gedetailleerde rapporten en de aantrekkelijk vormgegeven weergave van relevante gegevens zoals energieopslag, teelt en verbruik is een allround overzicht mogelijk en worden energievreters in de kasomgeving snel geïdentificeerd."

De distributie van energie wordt door de app aangestuurd afhankelijk van factoren als vraag, weersvoorspellingen en aanwezigheid. "Dit kan energiekosten besparen en de energie-efficiëntie en het comfort verhogen. Naast het verminderen van het operationele energieverbruik kan Lock SBE een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu en het klimaat." 

Het SBE-systeem van Lock Antriebstechnik gebruikt een groot aantal sensoren om de actuele klimaatomstandigheden te bewaken. 

Onder andere belichting, ventilatoren en irrigatie in de kas zijn beschikbaar als configuratie-elementen en kunnen via de Lock SBE app op een pc, smartphone of tablet worden aangestuurd, ongeacht locatie of platform. Het systeem kan zelfstandig handelen of aanbevolen acties geven voor handmatige bediening. "Daarnaast maakt het volledige controle mogelijk over alle teeltomstandigheden in de kas. Ongeacht de omstandigheden kan zo de hele dag door een ideaal teeltklimaat gecreëerd worden dat volledig is afgestemd op de behoeften van de planten."

Lock Drives is aanwezig op Stand 3C13 in Hal 3 op de IPM in Essen in januari 2023

Voor meer informatie:
Vanessa Rapp
Lock Antriebstechnik GmbH
Freimut-Lock-Str. 2
D-88521 Ertingen
+49 (0) 7371 / 9508-212
vra@lockdrives.com 
www.lockdrives.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven