Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese jeugd warm maken voor indoorteelt

"De meerderheid van de mensen weet niet veel over vertical farming, wat kan leiden tot een gebrek aan inzicht in de voordelen en risico's en tot weerstand tegen acceptatie ervan. Onderwijs is essentieel om ervoor te zorgen dat Little Greenhouse That Could zijn visie kan waarmaken", zegt Trina Semenchuk, oprichtster en CEO van het bedrijf.

Little Greenhouse That Could zou graag van Winnipeg dé vertical farm stad van de wereld maken. Het bedrijf verkoopt binnenteeltsystemen (Nullam horizontale units en Harvest Today verticale teeltwanden) en geeft educatieve workshops om mensen te leren hoe ze binnen gewassen kunnen telen.


Trina Semenchuk op de foto (links) op de Indoor AgTech 2022, samen met Oumayma Nouib van Voltz Maraîchage

"We richten ons momenteel op kleuter-, lagere en middelbare scholen omdat de jeugd onze toekomst is. We zijn bezig met het afstemmen van onze educatieve workshops op verschillende leeftijdsgroepen, maar in elke sessie komt informatie aan bod over hoe plantengroei reageert op gecontroleerde omgevingsomstandigheden", vertelt Trina.

Little Greenhouse That Could is van plan om de workshops altijd te beginnen met de visie van het bedrijf: hoe Winnipeg eruit zou zien als het dé verticale farm stad van de wereld was. Trina hoopt dat het initiatief de kinderen en de jongeren zal inspireren en betrokken houden bij wat tuinbouw inhoudt en betekent.

Kinderen leren om hun eigen teeltsystemen te bouwen
Als ingenieur in opleiding aan de Universiteit van Manitoba, doet Trina ook vrijwilligerswerk op de St. John's middelbare school in de technologielessen. In samenwerking met twee leraren (Danny Birley en Thomas Murphy) leerde ze kinderen hoe ze hun eigen indoor teeltsystemen konden ontwerpen en bouwen. 

Trina legt uit dat alle groenten afkomstig van deze teeltsystemen gebruikt worden voor consumptie in de schoolkantine. Het is een succesvol en lonend project omdat de leerlingen van St. John's erg betrokken zijn tijdens het proces. Velen van hen leerden voor het eerst hoe ze instrumenten moeten gebruiken en bijna alle groepen leren improviseren om hun systemen te doen functioneren.

"Ik ben erg trots op ze, ook al zei een groep dat ze niet meer aan vertical farmingprojecten zouden werken omdat het te moeilijk is. Maar hopelijk houden ze het project toch altijd in het achterhoofd", voegt ze eraan toe.

Het doel van Trina voor 2023 is om een markt voor vertical farming te creëren in Winnipeg met onderwijs als hulpmiddel. Het komende jaar hoopt ze met haar workshops in minstens 50 scholen in Winnipeg te komen.

Bovendien streeft Trina ernaar haar doelgroep uit te breiden met gezinnen en instellingen door samen te werken met gemeenschapscentra en lokale bedrijven. "Het is belangrijk om ook volwassenen mee te krijgen in het verhaal, omdat we mensen nodig hebben die de rol van vertical farming in een veerkrachtig voedselsysteem begrijpen. Dat is een vereiste om financiering veilig te stellen voor toekomstige vertical farm projecten."

Manitoba als het centrum van vertical farming
"Ik denk dat veel mensen het erover eens zijn dat vertical farming een rol zal spelen bij het creëren van een duurzaam voedselsysteem en naast traditionele tuinbouw kan bestaan. Er zijn echter verschillende redenen waarom ik denk dat Winnipeg de perfecte plaats is om de hoofdstad van vertical farming te worden. Om te beginnen duurt ons gemiddelde vorstvrije teeltseizoen slechts 120 dagen", legt Trina uit.

Vervolgens heeft Winnipeg, in de provincie Manitoba, de perfecte grootte om een proof-of-concept-stad te zijn. Met een inwonersaantal van 833.000 staat het algemeen bekend als een grote kleine stad. Dit betekent twee dingen: ten eerste dat deze stad de verschillende rollen van vertical farming in een voedselsysteem kan demonstreren, en ten tweede dat iedereen er heel veel "stadstrots" heeft.


Een teelttoren

"Mensen zijn hier echt met elkaar verbonden. We hoeven dus alleen maar genoeg interesse te genereren en dan zal de sneeuwbal wel vanzelf beginnen rollen. Ten slotte is het de perfecte stad omdat het mijn stad is en ik er dol op ben. Ik wil haar dus nóg beter maken. Als we meer vertical farms in onze stad hebben, kunnen we de voedselvoorziening lokaal beter organiseren, banen creëren en ons tekort aan oogst in de winter wegwerken."

Trina merkt op dat indoor-ag in Canada populairder wordt en dat er elk jaar meer mogelijkheden beschikbaar komen. Onlangs zat Trina in een team dat financiering aanvroeg van de Home Grown Innovation Challenge, een initiatief dat fondsen toekent aan groepen in Canada die systemen ontwerpen dat het oogstseizoen van zachtfruit verlengt.


Een weergave van hoe Trina indoor farming ziet integreren in steden als Winnipeg

Open sollicitatie
"Little Greenhouse That Could is een klein bedrijf met een grote visie. Er zullen veel partnerschappen nodig zijn om de droom waar te maken. We beginnen met onderwijs, maar we zullen later ook hulp nodig hebben van mensen bij het technische ontwerp en de bedrijfsontwikkeling. Ik zou graag willen beginnen met het opbouwen van mijn eigen vaardigheden, dus als er bedrijven zijn die op zoek zijn naar een enthousiast ingenieur in opleiding, laat het me dan weten. Ik heb nog veel te leren", besluit Trina. 

Voor meer informatie:
Trina Semenchuk (oprichtster en CEO)
Little Greenhouse That Could
trina@littlegreenhousethatcould.ca
https://littlegreenhousethatcould.ca 

Publicatiedatum: