Helmond krijgt hotelcomplex voor tweehonderd arbeidsmigranten

Op Varenschut in Helmond moet in 2024 een moderne en duurzame accommodatie voor arbeidsmigranten zijn gerealiseerd. Vastgoedontwikkelaar KaFra Housing bouwt een complex voor 200 werknemers dat gasloos en herplaatsbaar is en uitgerust met zonnepanelen en domoticasysteem om energieverbruik te besparen. 

Het Flexôtel is de vierde generatie huisvesting van KaFra Housing en vormt een doorontwikkeling van de KaFra Tower in Venray. De logiesvoorziening bestaat uit vierpersoonsappartementen met individuele slaapkamers, tweepersoonsstudio’s voor stellen, een beheerderstudio, receptie en eet- en recreatieruimten. De buitenruimte van de locatie wordt ingericht in diverse groene stroken, met plek voor sport- en spelvoorzieningen, 150 groene parkeerplaatsen en fietsenstalling. KaFra gaat na een uitvoerige omgevingsdialoog een tijdelijke omgevingsvergunning voor 10 jaar aanvragen.

Flexôtel Varenschut voldoet aan het gemeentelijk beleid en het huisvestingskeurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF). KaFra Housing heeft inmiddels in Nederland 15 accommodaties succesvol gerealiseerd voor ongeveer 3.500 tijdelijke bewoners.

Bron: KaFra Housing


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven