Nieuwe combinatieweegmachine voor trostomaten

Fruit Logistica staat voor de deur en Sorma Group introduceert op deze vakbeurs een noviteit bestemd voor onder andere trostomaten. De internationale groep presenteert de gewichtcombinatie weegmachine CP810 VW5, als oplossing voor de belangrijkste verpakkingsuitdagingen van trostomaten.

"Zoals alle operators weten is de meest arbeidsintensieve en tijdrovende fase van de verwerking, het vullen van de tray met de juiste combinatie van tomatentrossen om het door de eindklant gewenste gewicht te bereiken", aldus Evert-Jan Wassink, verkoopmanager van Sorma Benelux. "Het innovatieve aspect waarop deze weegmachine is gebaseerd, is het helpen van de operator bij het afvullen van de gedeeltelijk voorgevulde tray. Het komt erop neer dat de operator de tray handmatig vult met een gedeelte van het gewicht. De machine zoekt dan aan de hand van dit gewicht de beste gewichtscombinatie om het gegarandeerde minimumgewicht te bereiken en legt vervolgens de ontbrekende hoeveelheden product voor de af te vullen tray op de lijn. De CP810 VW5 heeft een maximale capaciteit van 60 verpakkingen per minuut en is daarmee uniek op de markt."

De nieuwe weegmachine van Sorma Group is geschikt voor trays tot 30 cm lang en 20 cm breed en maakt een flinke arbeidsbesparing en een optimalisatie van de verkoopbare bruto productie mogelijk en minimaliseert overgewicht in de verpakking.

De machine is beschikbaar vanaf het begin van dit jaar en wordt al verkocht in o.a. Nederland en Italië. "De tomaat is een van de meest verkochte vruchten ter wereld," zegt Mario Mercadini, Marketing Manager van Sorma Group, "maar de sector verkeert in een lastige situatie. Enerzijds gekenmerkt door een enorme stijging van de teeltkosten, door het tekort aan beschikbare arbeidskrachten en anderzijds door het concrete risico van een krimp van de vraag vanwege de prijsstijgingen. Een vermindering van de arbeidskosten is daarom essentieel om concurrerend te blijven."

De weegmachine CP810 VW5 is daarnaast ook heel geschikt voor trossen druiven en kan gebruikt worden voor andere producten die door hun vorm niet rollen zoals bijvoorbeeld gember en (punt) paprika.

Speciale aandacht is er in in Berlijn ook voor de nieuwe HyperVision camera, het technologisch geavanceerde platform toepasbaar op de bestaande Sormatech sorteermachines, dat tot 15 vruchten per seconde kan analyseren, tegen een gemiddelde van 12 vruchten per seconde van de andere systemen op de markt. De werking van de HyperVision is gebaseerd op 9 camera's voor elke lijn van de optische sorteerder. 3 kleuren- en 6 NIR-camera's (een analysemethode die gebruikmaakt van de interactie van de materie met nabij-infraroodstraling [NIR]). Voor elke vrucht die met 360° onder het inspectiesysteem draait, verwerft en analyseert het platform overlappende hyperspectrale beelden in zowel de zichtbare als NIR-spectrums. Op deze manier wordt op basis van interne en externe kwaliteit, kleur en vorm de beste sorteerprecisie gegarandeerd.

Om haar klanten en alle professionele bezoekers de meest recente innovaties op de markt aan te bieden, organiseert Sorma Group op haar stand ook elke dag twee informatie sessies, waarin een manager van het bedrijf op het scherm de werking van de verschillende machines laat zien en de onderscheidende kenmerken toelicht. Meer informatie over de tijdschema's en het programma van de sessies komen beschikbaar op de website van de groep

De stand van Sorma is te vinden tijdens de Fruit Logistica in Hal 2.1, stand C-10

Voor meer informatie:
Sorma Benelux
+31 (0) 174 610 101
info@sormabenelux.com      
www.sormabenelux.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven