Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaams bladluisproject 'zit op schema'

Sinds 1 november 2019 loopt het LA-traject Biotract van het Proefstation voor de Groenteteelt (PSKW). Dit project loopt tot 30 september 2023 en is gericht op het ontwikkelen van methodes om bladluizen biologisch te bestrijden in de teelt van paprika en kleinfruit. Na Kamervragen afgelopen november van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) geeft Vlaams landbouwminister Jo Brouns een update.

Hij zegt dat het project op schema zit. De Vlaamse regering steunt het project financieel, zoals het met meer projecten doet. 

De doelstelling van LA-trajecten is 'om vanuit een concrete probleemstelling of vraaggedreven opportuniteit van een collectief van ondernemingen, innovatieve oplossingen aan te bieden die op relatief korte termijn toepasbaar zijn en resulteren in zichtbare veranderingen met een duidelijke (economische) meerwaarde voor een ruime doelgroep.'

Kenmerkend voor LA-trajecten is 'de integratie van het volledige traject van kennisverwerving tot kennisoverdracht en het concreet toepassen van die kennis bij de doelgroepondernemingen binnen één project. Het werkprogramma wordt modulair samengesteld in functie van de behoeften en de noden.'

Bron: Vlaams Parlement 

Publicatiedatum: