Het Packhuys plaatst verpakkingslijn bij Sioen Fresh Foods: "Gezond snacken in België stimuleren"

Tholen - Om de neerwaartse trend van gezonde consumptie in België om te buigen zijn broers Frank en Francis Sioen eind 2022 Sioen Fresh Foods gestart. Het bedrijf ziet als belangrijke pijler hiervoor haar snackschaaltjes, die via een geleverde lijn van Het Packhuys, de schappen van de Belgische supermarkt in gaan. "Het Packhuys ziet starters niet als een risico, maar een opportuniteit. Dat was voor ons heel belangrijk", vertelt Frank Sioen van de groentenverwerker.

Het verhaal begon toen Frank, samen met zijn broer, groenten van eigen teelt besloot te gaan versnijden. "Versneden product kan de mensen verleiden om eens niet voor een chipje te kiezen, maar voor een radijs of wortel. In Nederland zijn ze hier al een stuk verder in, maar in België, en in nog grotere mate Frankrijk, is het aanbod op dit gebied erg beperkt. Alleen, hoe gaat men dan te werk?" 

Zo kwamen de broers terecht bij Het Packhuys voor haar verpakkingsmachine. "Ze hebben veel ervaring en zijn bekend met deze streek. Bovendien staan ze open voor starters", vervolgt Frank. "We zijn toen het gesprek aangegaan." Jan Molenaar van Het Packhuys vult aan: "We waren eigenlijk gelijk geïntrigeerd door het verhaal van Frank en besloten van start te gaan. We leveren het complete gamma van kleinere machines tot volautomatische lijnen, waardoor we ook voor een startende klant als Sioen Fresh Foods altijd wel een oplossing kunnen vinden. Ze zijn toen bij ons langsgekomen in de showroom, waar we ze alle mogelijkheden hebben laten zien op het gebied van wegen, transporteren en verpakken."

Het resultaat is een lijn met de volautomatische Packaging Automation Eclipse SL4 machine voor het topsealen van de snackschaaltjes met verschillende gemixte groenten van Sioen Fresh Foods. "We stelden een semiautomatische machine voor, maar uiteindelijk zijn we samen tot een volautomatische gekomen. Voor de topsealmachine staat een automatisch aanvoersysteem met daaraan 5 weegtafels voorzien van geïntegreerde TopControl weegschalen. Bij elke weegtafel wordt er een component nauwkeurig afgewogen en aan de snackschalen toegevoegd. Op deze wijze worden de schalen op het juiste totaalgewicht gebracht, waarna de schalen door de PA Eclipse SL4 topsealmachine, met geïntegreerde folieprinter, van een topseal worden voorzien. De lijn heeft een capaciteit van 60 verpakkingen per minuut, waarmee Sioen ruimte heeft om in de toekomst op te schalen."

"Dit is voor ons een gekend concept, maar samen met Sioen moesten we uitzoeken wat het optimale resultaat voor hen is", gaat Jan verder. "De samenwerking verliep van beide kanten eigenlijk zeer vlot. Zo zijn we er gelijk mee aan de slag gegaan. Tekeningen gemaakt en meegedacht, waarbij we als resultaat een makkelijk bedienbare machine moesten realiseren. Het is goed om te zien dat we op deze manier hebben kunnen bijdragen aan een mooie opstart."

Ook van de kant van Sioen Fresh Foods zijn ze positief over de samenwerking met, en service van Het Packhuys. "Op het moment dat er iets mankeert, werd er zo snel mogelijk gewerkt aan een oplossing. Door de beperkte reistijd onderling kon er snel geschakeld worden, maar ook op afstand verliep de service erg vlot. Het Packhuys is zeer tolerant geweest. Zo zijn er nog een aantal last-minute veranderingen geweest, maar ook dit heeft door de samenwerking eigenlijk nooit tot problemen geleid met een mooi resultaat tot gevolg."

Een artikel over de achtergrond van Sioen Fresh Foods verschijnt in de januari editie van Primeur.

Deze en meer artikelen lezen? Neem nu een abonnement op Primeur. 

Voor meer informatie:
Frank Sioen
Sioen Fresh Foods
Slypsstraat 12A 
B-8880 Ledegem
+32 471 92 11 78
frank.sioen@outlook.com 
www.sioenfreshfoods.com 

Jan Molenaar
Het Packhuys
Vang 19
4661 TX Halsteren  
Tel: +31 (0)166 700215
info@het-packhuys.com 
www.het-packhuys.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven