Marc Lodewijks, Pack11:

“Onze folie voor het topsealen van kartonnen punnets kan op veel vraag vanuit de AGF-sector rekenen”

Tholen – Kartonnen topsealverpakkingen zijn de laatste jaren in opmars in de AGF-sector. Voor Pack11 zorgde dat het afgelopen jaar weer voor de nodige drukte. Of het nu zachtfruit, druiven of snoeptomaatjes betreft, veel telers en afzetorganisaties wisten de folieproducent uit het Brabantse Nispen te vinden. "We hebben een Unipeel-folie in ons programma, die geschikt is voor meerdere ondergronden, zoals pulp of karton. Juist die verpakkingen hebben in de AGF-sector een behoorlijke vlucht genomen. We zijn, naar ik meen, de enige in de markt met een mono-polyesterfolie op voorraad, die geschikt is voor het topsealen op kartonnen punnets", vertelt Marc Lodewijks.


Marc Lodewijks en Wim Mariën

Pack11 bestaat inmiddels ruim 10 jaar en is onder meer exclusief distributeur van Sappi Rockwell Solutions in de Benelux en Duitsland. "We zitten met onze dunne, recyclebare, enkellaagse folies in een segment, dat de wind mee heeft. Wij spelen in op de toenemende vraag naar topsealtoepassingen en leveren de folies bedrukt, geperforeerd en op maat gesneden aan onze klanten", vertelt Marc. "Een nieuwe ontwikkeling is dat we steeds actiever worden in hersluitbare verpakkingen, die bestaan uit één type materiaal."

Voor 60% gerecycled materiaal
Verduurzaming van AGF-verpakkingen is een thema, al is de markt nog zoekende. In mijn optiek zijn er twee verschillende opties voor de markt om hiermee om te gaan. Je kunt volledig overschakelen op biobased materialen uit hernieuwbare grondstoffen, alleen heeft de markt deze keuze vooralsnog niet gemaakt. Een alternatief is om de bestaande verpakkingen beter recyclebaar te maken. Samengestelde kunststoffen zijn per definitie niet recyclebaar. Echter, folies die uit één soort kunststof bestaan, kunnen eenvoudig gerecycled worden, waardoor er meer herbruikbaar materiaal beschikbaar komt. Dit materiaal vormt de basis voor onze folies met >60% PCR-recycled content en deze kunnen vervolgens door ons weer ingezet worden. Zo kun je een circulair systeem creëren." 

"Na de gigantische prijsstijgingen in het kunststof die we eerder hebben gezien, gaan nu de energiekosten door het dak. Om folies te maken heb je nou eenmaal veel energie nodig, daarom zoeken we naar manieren om folies te verkopen met een zo laag mogelijke energiebehoefte", aldus Marc. "Door deze folies zo dun mogelijk aan te bieden, realiseren we een zo laag mogelijk gewicht met een zo hoog mogelijke opbrengst. In mijn ogen is dit de enige realistische manier om verdere stappen te zetten in de verduurzaming van flexibele verpakkingen."

100% papieren oplossingen
"Iedereen is op zoek naar duurzamere vormen van verpakken. Papier en karton lijkt daarvoor de eenvoudigste mogelijkheid, al wil ik wegblijven uit de wedstrijd wat het duurzaamst is. Door onze samenwerking met Sappi, van oudsher één van de grootste papierfabrikanten ter wereld, kunnen we ook papieren oplossingen aanbieden, zoals kartonnen schalen met een topseal of 'Paper Lidding'. Daar waar transparantie geen issue is kunnen we 100% papieren oplossingen bieden."

"We ontzorgen de klant door het hele traject van pre-ontwerp tot bevoorrading uit handen te nemen. Dankzij onze voorraad op locatie en een flexibele instelling, kunnen we snel inspelen op de vraag. Dat is wel de motor achter de groei die we de laatste jaren hebben doorgemaakt. Kennis van materiaal en proces is bij topsealen essentieel. Dankzij onze knowhow in de verpakkingsindustrie moeten klanten op onze kennis en kunde kunnen terugvallen voor slimme verpakkingsoplossingen", besluit Marc.

Voor meer informatie:
PACK11 
Marc Lodewijks: +31 (0) 6 50511780
Wim Mariën: +31 (0) 6 10679486
Heijbeeksestraat 3
4709 PD Nispen
+31 (0) 85 022 00 04
info@pack11.nl  
www.pack11.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven