en krijgt er onder meer soep van eigen tomaten voor terug

Tomatenteler geeft kans aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Wist je dat Belt Tomaten en Philadelphia een samenwerking hebben? Die vraag stellen de tomatentelers op hun sociale mediakanalen. De naam van de locatie waarop de samenwerking betrekking heeft is PhilaBelt. Het gaat om de nieuwbouwlocatie van de telers uit de Koekoekspolder in IJsselmuiden.

Wie denkt dat de samenwerking verwijst naar de gelijknamige grote stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft het mis. Het is een iets minder exotische, maar niet minder mooie samenwerking. 

Op 21 oktober 2021 ondertekenden Tineke Westera, regiomanager bij Philadelphia Werk & Begeleiding Noord Nederland, en Rianne van den Belt, eigenaar van van den Belt Tomatenkwekerij, een samenwerkingsovereenkomst. Kampen Online meldde het nieuws destijds. 


Foto: Facebook Belt Tomaten

Philadelphia is al jaren actief in Kampen/IJsselmuiden op het gebied van wonen, dagbesteding, leren en werken voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Op de nieuwe locatie van de tomatentelers kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder andere werken in de keuken, in de wasserij, helpen met schoonmaakwerk, het doen van bestellingen en meewerken in de tomatenkwekerij. 

Al langer wordt op een andere locatie van Philadelphia gewerkt met de tomaten van de telers. Er wordt van eigen gekweekte tomaten soep gemaakt voor de medewerkers van de tomatenkwekerij door deelnemers van Philadelphia. Dit heeft uiteindelijk geleid tot uitbreiding van de samenwerking en het starten van een nieuwe werkplek bij de kwekerij. Zo kunnen nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd voor Van den Belt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven