Nieuwe naam en nieuwe koers: Viscon Plant Technology

Visser Horti Systems (automatisering voor jonge planten), ViVi (veredeling & weefselkweeklaboratoria) en Viscon Aimfresh (industrieel productontwikkeling) bundelen de krachten. De bedrijven, allemaal divisies van Viscon Group, gaan verder als Viscon Plant Technology. 

Met de nieuwe naam, slaat het bedrijf ook strategisch een nieuwe weg in. Visser heeft zich de afgelopen jaren steeds verder gespecialiseerd op het snijvlak tussen plantwetenschap en automatisering, ook middels de activiteiten in ViVi en Viscon Aimfresh. Het nieuwe Viscon Plant Technology zal zich dan ook richten op betrouwbare automatisering, software & data en plantwetenschap.

Het familiebedrijf Viscon Group is sinds 2019 een nieuw seizoen ingegaan met de komst van de volgende generatie en de deelname van een nieuwe externe aandeelhouder. Onder leiding van het vernieuwde bestuur zijn de Viscon divisies steeds nauwer gaan samenwerken, zowel intern & extern.

Visser maakt al decennia lang oplossingen voor de automatisering van processen in de tuinbouw. In steeds meer complete tuinbouwprojecten werkt Visser samen met de andere divisies binnen de groep, zoals Viscon Fresh Produce, Viscon Factory Intelligence & Viscon Logistics. Met het doel ‘One Viscon’, gaat de Visser naam nu over in Viscon Plant Technology.

Samenbrengen van technologie, software en plantwetenschap
Met een uitgebreide R&D afdeling wordt biologische plantenkennis gecombineerd met de nieuwste technologische innovaties. Ontwikkelingen in AI, vision, robotica en IoT openen 'talloze nieuwe mogelijkheden' aldus de groep en krijgen een prominentere rol binnen Viscon Plant Technology. Met Viscon Factory Intelligence wordt 'een dedicated software platform' ontwikkeld voor deze tak van het bedrijf. Viscon zal daarnaast blijven investeren in 'de cruciale domeinkennis en plantbiologie, mede door de intensieve samenwerking met klanten en partners.

Complete tuinbouwprojecten
De oplossingen van Viscon Plant Technology zijn ook steeds vaker een onderdeel van complete tuinbouwprojecten van Viscon Group, waarbij het bedrijf de automatisering van het gehele productieproces voor haar rekening neemt: van uitgangsmateriaal tot en met geoogst en verpakt product. In deze totaaloplossingen hebben bovenliggende software en data een steeds grotere rol.

Viscon’s Chief Strategy Officer Charlotte Langerak-Visser: “Met de verdere integratie binnen de Group gaan we als Viscon Plant Technology van silo’s naar verwevenheid, van alles zelf doen naar samenwerken, van hardware naar meer software, van machinebouw naar industriële technologie en van bierviltje naar samenspel! We richten ons op sterke innovaties, samenwerken met de divisies in de Group en samenwerken met sterke onderscheidende partners.”

“Door kennis van de plant middels wetenschap en software, ontwikkelen we vernieuwende en innovatieve automatisering. Met de hele Viscon Group bieden we complete platformen voor allerlei verschillende gewassen. Met klanten en partners maken we de oplossing compleet en optimaal. We groeien en ontwikkelen en zien uit naar steeds meer samen floreren!”

De nieuwe naam Viscon Plant Technology wordt gelanceerd op de IPM in Essen en Fruit Logistica in Berlijn.

Voor meer informatie:
Viscon Plant Technology
www.viscon.eu/plant-technology  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven