Vierlaagse kas voor Chinees onderzoek- en demonstratiecentrum tuinbouw

Een vierlaags glazen kasgebouw vormt het onderzoek- en demonstratiecentrum van het Hengshui Rural Revitalisation and Demonstration area; het Internationale Tuinbouw Park van China. Een Nederlands architectenbureau ontwierp het gebouw, dat samen met Nederlandse bouwpartijen werd gerealiseerd. 

Het gebouw bestaat uit vier lagen. Op de eerste twee lagen bevinden zich de geautomatiseerde verticale daglichtloze teelten onder LED-belichting met laboratoria en verwerkingsruimtes. Een deel van deze faciliteiten zijn met glazen wanden uitgevoerd en liggen aan de Entree- en Experience hal op de begane grond.

Op de derde verdieping bevindt zich het demonstratiecentrum voor toeleveranciers in de tuinbouw. Op de vierde dakverdieping bevindt zich de Sky Farm met compartimenten voor horizontale vrucht- en bladgroente teelt.

Het gebouw heeft een glazen gevel en duurzame laag energetische koeling op basis van adiabatische verdamping. Met het kenmerkende ultra violet licht gloeit het gebouw in de avond op als de Treasure box van het Tuinbouw Park.

Het project, in opdracht van Agri Garden, opent in 2023 deuren voor onderzoekers, tuinders en publiek.

Voor meer informatie:
Van Bergen Kolpa
post@vanbergenkolpa.nl  
www.vanbergenkolpa.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.