Jouke Dukel over Perfect Pack Logistic

"Nieuwe naam in een vertrouwd jasje"

Tholen - Bij de naam Perfect Pack Logistic (PPL) gaat er wellicht lang niet bij iedere AGF'er een lichtje branden. Het Bleiswijkse bedrijf werd dan ook pas op 1 januari 2022 opgericht, maar kent al wel een lange historie als de logistieke dienstverlener van Haluco. De commerciële afdeling van Haluco werd twee jaar terug verkocht door Haluco Beheer aan de aandeelhouders van Frankort&Koning, maar dat gold niet voor de activiteiten rond logistiek en verpakken. Er is besloten deze logistieke tak door te zetten in een zelfstandige entiteit en zo werd PPL geboren.

"De naam is dus relatief nieuw, maar de mensen gaan soms letterlijk al veertig jaar mee. De langst dienende collega loopt hier namelijk al 44 jaar rond en we hebben meer mensen met ruim 30 jaar ervaring aan boord", vertelt manager Jouke Dukel. Activiteiten als het sealen van komkommers, het flowpacken van paprika's en het sealen en labelen van druiven is voor PPL dan ook niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat deze activiteiten ook voor derden worden uitgevoerd. "Haluco is nog altijd een grote klant, maar we opereren volledig onafhankelijk en mogen inmiddels een mooie variëteit aan bedrijven tot onze klantenkring rekenen."

De activiteiten omvatten de totale logistieke dienstverlening van AGF-producten, zoals opslag, overslag, crossdocken en verpakken in alle gebruikelijke verpakkingsvormen. "Sealen van komkommers en paprika, flowpacken en uitzoekwerk, het is onze dagelijkse business. In de zomerperiode hebben we onze handen vol aan het verpakken van de Hollandse groenten, maar met name in de periode van oktober tot april hebben we nog capaciteit over om bijvoorbeeld importeurs van overzee te ontzorgen met het labelen of topsealen van diverse producten. Als zelfstandig douane-entrepot kunnen we ook containers ontvangen, waarbij we dankzij de RIK-certificering ook zelfstandig keuringen uit kunnen voeren."

"We beschikken over een grote capaciteit voor geconditioneerde palletopslag. Het is een geautomatiseerd warehouse, waarmee tracking & tracing van de producten volledig is gegarandeerd. Door de verschillende gescheiden compartimenten kan het product op de gewenste temperaturen worden opgeslagen", vertelt Jouke. Ook staat duurzaamheid bij PPL hoog in het vaandel. "Door het gebruik van groene energie opgewekt door onze eigen zonnepanelen en het gebruik van een koude/warmte bron reduceren wij de uitstoot van CO2. Daarnaast hergebruiken wij daar waar mogelijk de verpakkingsmaterialen en scheiden en recyclen de afvalstromen, waarmee wij ons aandeel in een duurzamere en schonere toekomst kunnen garanderen!"

Voor meer informatie:
Jouke Dukel
Perfect Pack Logistic
Klappolder 224
2665 MR Bleiswijk
010-5243500
jdu@pplbv.com
www.pplbv.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven