Frambozenras voor winterteelt getest bij Berrybrothers

Planasa test met succes de Pink Rosita framboos (Plapink 1304) dankzij een strategische alliantie met het familiebedrijf Berrybrothers. "De testen die tot nu toe zijn uitgevoerd in de kwekerijen van het Nederlandse bedrijf hebben bevestigd dat dit ras, dat opvalt door zijn geweldige smaak in de winterteelt, zijn volledige potentieel ontwikkelt in koude klimaten."

"De samenwerking tussen de twee bedrijven, die twee jaar geleden van start is gegaan, wordt nu verdergezet met een nieuwe testruimte in de faciliteiten van Berrybrothers in Roggel."

Berrybrothers zal zich toeleggen op het ontwikkelen en testen van de nieuwe rassen voordat ze definitief op de markt worden gebracht, onder de specifieke omstandigheden van het Nederlandse klimaat. Zij zijn overigens de eersten geweest die met succes de Pink Rosita framboos hebben geteeld in deze klimatologische omstandigheden.

"Dankzij de proeven bij Berry Brothers zal Planasa waardevolle informatie verkrijgen over het gedrag van de nieuwe rassen op het terrein, waardoor de nodige aanpassingen kunnen worden gedaan om de gewenste kenmerken te bereiken in elk van de rassen." 

Dit initiatief maakt deel uit van de strategie van Planasa om haar rassen in Nederland en Duitsland te introduceren. "Het doel is om samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met teeltbedrijven in de zachtfruitsector en met kwekerijen, om hen rassen te laten testen in omstandigheden die zoveel mogelijk lijken op die waarmee de telers te maken hebben en om het hoogwaardige plantmateriaal te vermeerderen dat de telers nodig hebben om hoge rendementen te behalen."

Voor meer informatie:
Planasa
www.planasa.com

 


Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel
www.berrybrothers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven