Wim Vrijhof per 1 maart Procesmanager Gebiedsaanpak Energie voor de glastuinbouw

Het verduurzamen van de glastuinbouwgebieden in Nederland is een belangrijke uitdaging voor de komende jaren. Om dat proces mede te begeleiden start Wim Vrijhof op 1 maart in de functie van Procesmanager Gebiedsaanpak Energie bij Glastuinbouw Nederland. Hij gaat nauw samenwerken met Hans van den Berg, Procesmanager Warmte bij Glastuinbouw Nederland. De bedoeling is dat Wim zich primair gaat richten op de regio’s Brabant/Zeeland en Limburg. 
 
Wim Vrijhof is opgegroeid op een tuinbouwbedrijf en heeft de afgelopen jaren wellicht mede daardoor een grote affiniteit opgebouwd met de glastuinbouw. “Ik vind de glastuinbouw inderdaad een fantastisch mooie en dynamische sector, die niet voor niets als een rode draad door mijn carrière loopt. Na mijn opleiding Agrarische Bedrijfskunde heb ik onder andere gewerkt voor SGS, AgroEnergy en in het bankwezen voor ABN AMRO en – tot op heden - de Rabobank.”

Pionierswerk
De nieuwe procesmanager kijkt uit naar zijn start bij Glastuinbouw Nederland en in het bijzonder naar de samenwerking met Hans van den Berg. “Hans heeft de afgelopen jaren al veel pionierswerk gedaan op gebied van warmteprojecten en is betrokken bij veel initiatieven om glastuinbouwgebieden te verduurzamen.”

Wim verwacht dat in zijn nieuwe functie als Procesmanager Gebiedsaanpak Energie alle elementen uit zijn loopbaan bij elkaar komen. “Dat maakt dat ik erg veel zin heb in deze nieuwe uitdaging! De verduurzaming van de energievoorziening in de glastuinbouw is noodzakelijk voor een toekomstbestendig businessmodel. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen voor de bedrijven in de glastuinbouw.”

Samenwerking
Wim Vrijhof gaat deze nieuwe functie bekleden binnen een samenwerkingsverband met Greenports Nederland. De bedoeling is dat hij zich primair gaat richten op de regio’s Brabant/Zeeland en Limburg.

Bron: Glastuinbouw Nederland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven