tomaten import uit Turkije

"De prijzen trekken langzaam weer aan, dat ligt onder andere aan de hoge vraag in Europa"

Voor het bedrijf disFruta Fruchtimport start het seizoen met hoog geprijsde tomaten uit Turkije. "Wij bieden wekelijks zes tot acht vrachtwagens vol tomaten aan, die we uit Turkije, Spanje en Marokko betrekken", deelt directeur Ersan Yildizak mee. De tomaten worden uitsluitend verkocht aan groothandelaren in onder meer Duitsland en Nederland.

Na kwaliteitsschommelingen als gevolg van de temperatuur, heeft het bedrijf sinds deze week goede producten in de maten M en G ter beschikking. "Het transport verloopt op zich vlot, maar de vrachtwagens in Bulgarije en Roemenië hebben zeer lange wachttijden vanwege analysecontroles en de inklaring." Binnenkort verwacht de handelaar ook de eerste leveringen van cocktailtomaten. 

Gezien de hoge kosten die Turkse telers hebben, vooral voor gas, moet ook Ersan zijn prijzen dienovereenkomstig verhogen. "De prijzen trekken langzaam weer aan, omdat er veel vraag is vanuit Europa. Maar het ligt ook aan de hoge elektriciteits- en vooral gasprijzen in Turkije." Tegelijkertijd ziet Ersan een zeer grote vraag naar tomaten, die hij in eenheden van 5-6 kg verkoopt. Het Turkse assortiment omvat onder andere de merken Liber en Erdogan Ekinci. 

De vestigingen in Nederland en in Wuppertal werden gesloten. Sinds kort is het bedrijf in Duisburg gevestigd. 

Voor meer informatie:
Ersan Yildizak
disFruta GmbH
Paul-Rücker-Str.6B
D-47059 Duisburg, Duitsland
info@dis-fruta.de 
www.dis-fruta.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven