Verbeterde biocide voor tuinbouw met nieuwe EU-BPR registratie

Al decennialang is Intra Hydrocare wereldwijd actief in de reiniging en desinfectie van irrigatiesystemen. Intra Hydrocare biedt een product op basis van waterstofperoxide. Het vormt een belangrijke pijler in de hygiënestrategie van moderne telers en tuinbouwprofessionals. Nieuws is dat Intra Hydrocare voortaan Intra Hydropure gaat heten. Daarnaast is het product verbeterd en is een nieuwe EU-BPR-registratie verkregen voor in de glastuinbouw. 

Nóg sterker desinfecterend vermogen
Intra Hydrocare blijft haar desinfectiemiddel ontwikkelen en perfectioneren. Daarbij is het belangrijk dat dit nooit ten koste gaat van de unieke basiseigenschappen; ultra-stabiliteit, veiligheid en niet-corrosief. Intra Hydrocare is een mengsel van H202, zilverchelaat en α-hydrox. De samenstelling is nog krachtiger geworden doordat de producent de speciale zilverchelaat wist te verfijnen en door het verhogen van de α-Hydrox.

Gemicroniseerd zilver, verbeterde werking
Intra Hydrocare bevat gechelateerd zilver. Dit belangrijke component is noodzakelijk om waterstofperoxide ultra-stabiel te maken. Bij Intrahorti zijn ze erin geslaagd het zilver te microniseren en daardoor het oppervlak voor hechting te vergroten. Hierdoor hebben ze het totale zilvergehalte kunnen verlagen, waardoor er ruimte is ontstaan om het gehalte aan α-hydrox aanzienlijk te verhogen. 

α-Hydrox
De α-hydrox-moleculen zorgen voor een specifieke ‘blend’ die het celmembraan van micro-organismen gemakkelijk kan penetreren. Hierdoor wordt deze van binnenuit onschadelijk gemaakt. Met name voor de aanpak van schimmels, die een stevige celmembraan hebben, is dit een enorme vooruitgang, aldus de makers. "α-Hydrox heeft dus een duidelijk synergetisch effect op de bestanddelen van Intra Hydrocare en dit alles tezamen zorgt voor een nog krachtiger desinfectiemiddel."

Uitgebreide Europese biociden-registratie
Overheden wereldwijd stellen steeds meer eisen als het gaat om de veiligheid en toepassingen van desinfectiemiddelen. Producten die geen toelating hebben van de overheid mogen simpelweg niet gebruikt worden. 

Biocideregistraties zijn beoordeeld volgens nieuwe Europese standaarden, waar voorheen ieder land zijn eigen registratie en beoordelingsorgaan had. De EU is sinds kort overgegaan op een nieuw en aangescherpt registratiesysteem, geharmoniseerd voor de EU, geleid door ECHA, ook wel genoemd de BPR (European Biocidal Products Regulation).

Intra Hydrocare heeft een eigen EU-BPR registratie voor gebruik in de glastuinbouw. Intra Hydrocare zegt hiermee uniek te zijn omdat het niet gebaseerd is op een afgeleide industriële peroxide. "Het gebruik van biociden is aan strenge regels gebonden. Het is verboden om middelen te gebruiken die niet voldoen aan de wetgeving. Wanneer er geteeld wordt met of nadat er middelen zijn gebruikt die niet zijn toegelaten in het irrigatiesysteem, kunnen groenten en fruit onderhevig zijn aan recalls."

Voor meer informatie:
Intrahorti
+31(0)413354105
www.intrahorti.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven