Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK en EU werken aan definitief akkoord om Brexit-problemen te beëindigen

Onderhandelaars van de Europese Unie en het VK bereiden zich voor op een intensieve fase van besprekingen die volgende week begint en die tot doel heeft het geschil over de handelsrelatie na de Brexit op te lossen ruim voor de verjaardag van het Noord-Ierse vredesakkoord in april. Het is de bedoeling verder in onderhandeling te gaan nadat de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly en de vice-voorzitter van de Europese Commissie Maros Sefcovic op 16 januari de balans van de besprekingen hebben opgemaakt.

Cleverly en Sefcovic kondigden eerder deze week aan dat de EU had ingestemd met het gebruik van de live database van het VK voor het volgen van goederen die van Groot-Brittanniƫ naar Noord-Ierland worden vervoerd. Dit was het eerste teken van vooruitgang in een langlopend geschil over de handelsregels na de Brexit en een stap die de weg vrijmaakt voor onderhandelingen over andere complexere kwesties, zoals controles op agrovoedingsgoederen, staatssteun en btw.

Bron: bnnbloomberg.ca

Publicatiedatum: