BIO 1020 terug van weggeweest

BIO 1020 is een insectenpathogene schimmel op basis van de schimmel Metarhizium anisopliae stam F52 en de nieuwste aanvulling aan het ‘Biologicals by Bayer’ portfolio.

In 2022 is het product in handen gekomen van Lallemand Plant Care. Bayer Crop Science was tot 2020 reeds distributeur in Nederland voor de toenmalige producent Novozymes en deze distributie zal vanaf heden weer door het bedrijf worden voortgezet.

BIO 1020 kent een breed etiket in tal van tuinbouwgewassen. Het is een product op basis van rijstkorrels waarop Metarhizium anisopliae is gegroeid en waar de sporen op aanwezig zijn. Deze rijstkorrels kunnen door de bodem en potgronden gemengd worden.


De pop van een taxuskever. Foto: Delphy

Toepassing
BIO 1020 is ontwikkeld als bodemtoepassing tegen tal van plagen. De Metarhizium-schimmel is een echte generalist. Daardoor werkt BIO 1020 breed. Doelwit plagen zijn onder andere larven van taxuskever, larven van varenrouwmug en tripspoppen in de bodem. Maar ook in de grondgebonden teelten van aardbeien, boomkwekerij, diverse groente- en sierteeltgewassen kan BIO 1020 in de bovenlaag van de bodem worden doorgemengd, maar ook ter bestrijding van onder andere emelten en ritnaalden. 

BIO 1020 is een middel met contactwerking: het insect moet als het ware tegen de sporen kruipen. Eenmaal in aanraking gekomen met het insect, infecteert de spore het insect en dringt het schimmelweefsel (mycelium) via de cuticula en lichaamsopeningen het insect binnen. Hierdoor wordt het insect in zijn geheel geïnfecteerd en sterft

Meer informatie over toepassing en beschikbaarheid vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven